ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Radiodiagnostisch laborant

​Als radiodiagnostisch laborant verricht je verschillende radiodiagnostische onderzoeken, bij patiënten die bijvoorbeeld na een (ernstig) ongeluk, een hartinfarct of ten gevolge van een chronische ziekte op de afdeling Radiologie komen. Hierbij maak je gebruik van hoogwaardige, digitale Röntgen-, MRI- en echo-apparatuur om de inwendige delen van het menselijke lichaam in beeld te brengen. Deze onderzoeken worden uitgevoerd om te komen tot een diagnose. Radiodiagnostische onderzoeken voer je zowel uit op de afdeling Radiologie als op andere afdelingen in het ziekenhuis, zoals Traumatologie, Intensive care en Operatiekamers. De afdeling Radiologie is verdeeld over de locaties Isala Zwolle, Isala Kampen, Isala Heerde en het Diagnosepunt.

Je werkt zelfstandig, maar ook samen met radiologen en collega radiodiagnostisch laboranten. Tevens werk je regelmatig in multidisciplinair verband samen met specialisten en verpleegkundigen.

Als radiodiagnostisch laborant in opleiding zijn binnen Isala volop mogelijkheden om het maximale uit je vak te halen. Het ziekenhuis beschikt over een afdeling Radiologie waar alle radiodiagnostische technieken worden toegepast. Daarnaast zijn alle specialismen, zoals Neonatologie, Traumatologie en Neuro- en Vaatchirurgie, binnen Isala vertegenwoordigd.

Duur van de opleiding

De HBO-opleiding tot radiodiagnostisch laborant duurt 3 tot 4 jaar en kan in zijn geheel binnen Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat. De kosten van de opleiding worden vergoed door het ziekenhuis.

Toelatingseisen

Je kunt binnen Isala de opleiding volgen als je in het bezit bent van een diploma havo (profiel Natuur & techniek of Natuur & gezondheid: met het vak Natuurkunde) of een andere gelijkwaardige opleiding.

Curriculum

De opleiding is een combinatie van werken en leren. Je leert verschillende radiodiagnostische onderzoeken en technieken uit te voeren op de afdeling Radiologie en op afdelingen door het gehele ziekenhuis. Het patiëntcontact is vaak kort en intensief. Na de opleiding kun je aan de slag als radiodiagnostisch laborant. Je bent dan in staat om uiterst professioneel en deskundig, radiodiagnostische werkzaamheden te verrichten.

Vakken die je krijgt zijn o.a.:

  • anatomie, fysiologie, pathologie
  • techniek
  • instelkunde
  • stralingshygiëne
  • sociale vaardigheden.

Accreditatie

De opleiding is landelijk erkend door het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO). Zij verstrekken je na afloop van de opleiding een landelijk erkend diploma tot radiodiagnostisch laborant.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wil je na de opleiding jouw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kan jij je specialiseren in bijvoorbeeld MRI, echografie, computertomografie of angiografie. Voor de MRI, echografie en computertomografie volg je hiervoor een post HBO-opleiding.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden wij dit op de vacaturesite van Isala.

Meer informatie

Wil je meer weten over het vak of over de MBRT-opleiding, bezoek dan eens de website van:

Isala studenten die de opleiding tot radiodiagnostisch laborant volgen, doen de duale MBRT in Haarlem.

Onderaan deze pagina vind je links naar de gerelateerde specialismen in Isala.  Uiteraard kun je ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wil je contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


31 oktober 2017

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht