ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Moreel beraad ethiek - basis

​Stelt u zichzelf als zorgverlener, tijdens het werken met patiënten, ook regelmatig vragen? Kan dat wel wat ik doe? Mag dat wel? En hebt u ook wel eens het gevoel dat u in een concrete situatie niet weet hoe u ‘goede’ zorg kunt bieden?

Programma

Tijdens de introductieles moreel beraad gaan we in gesprek over wat ons ‘kompas’ is in de zorg. We delen concrete situaties met elkaar die ons raken en we leren benoemen welke waarden daarbij een rol spelen. Na de les weet u wat een ‘waarde’ is en wat een ‘norm’ is, en hoe u daarover moreel beraad kunt houden. De definities van deze termen en de toelichting bij de organisatie van moreel beraad krijgt u als verslag mee.

Voor wie?

Professionals met een mbo/hbo-opleiding in de zorg die betrokken zijn bij concrete praktijksituaties of hiermee affiniteit hebben.

Werkwijze

Deze praktijkgerichte bijeenkomst wordt geleid door een ethica van Isala (drs. Annie Hasker) of een voor dit doel opgeleide gespreksleider. Tijdens het vooroverleg bespreken we de nadere invulling van de les. Eén van de mogelijkheden is het gebruik van het normen- en waardenspel.

Accreditatie

Eén geaccrediteerde punt in de categorie ‘zorgvrager gebonden’.

Duur

De introductieles duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Eventueel kan er op verzoek een maatwerksessie worden georganiseerd.

Kosten

Een groepssessie voor een afdeling kost € 70 per uur.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Heeft u vragen over de inhoud van de bijeenkomst dan kunt u contact opnemen met drs. Annie Hasker via a.j.hasker@isala.nl.

Voor andere vragen kunt u contact opnemen met de medewerkers van de Isala Academie. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1052

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht