ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Obesitas - ergocoaches

​Maatschappelijke ontwikkelingen laten zien dat mensen steeds zwaarder worden. Het is van belang om je hier goed op voor te bereiden als zorgprofessional.

In deze training leert u ergonomisch optimale zorg te bieden aan patiënten met overgewicht, met aandacht voor een respectvolle benadering. Kortom BMI 40+ be prepared.

Programma

De training start met een presentatie over obesitas, waarbij belangrijke informatie over primaire en secondaire obesitas voorbij komt. Naast inzicht wordt ook ingezoomd op het aspect van de beleving door patiënt en zorgverlener. Een stille gedachte die iedere hulpverlener misschien wel kent is: 'Moet ik me gaan vertillen aan een patiënt die er zelf voor heeft gezorgd dat hij zo dik is?'

De trainers laten zien hoe deze gedachte kan doorwerken in de bejegening en welk effect dit heeft op de patiënt. Tot slot worden de praktijk gerelateerde handelingen, zoals het omgaan met de maxi-slide, geoefend.

Voor wie?

De training is bedoeld voor ergocoaches werkzaam binnen Isala.

Werkwijze

De training wordt verzorgd door inhoudsdeskundige trainers en heeft een interactief karakter. Het interactieve karakter van de training vraagt voorbereiding aan de hand van een voorwerkopdracht. Daarnaast gaat u tijdens de training in groepjes aan de slag om ingebrachte casussen uit te werken. Tijdens het praktijkgedeelte wordt gebruikt gemaakt van obesepakken om de praktijksituatie zo goed mogelijk te benaderen.

Accreditatie

Na afloop van de training ontvangt u van de Isala Academie een bewijs van deelname. Deze training is met drie punten geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V.

Duur

De training duurt tweeënhalf uur.

Groepsgrootte

Minimaal acht, maximaal twaalf personen.

Kosten

Medewerkers van Isala betalen € 70 per persoon.

Maatwerk

De Isala Academie vindt het belangrijk dat de trainingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen uw afdeling of organisatie. Daarom streven we altijd naar maatwerk en verzorgen we de trainingen desgewenst in uw eigen organisatie. Uw vraag bepaalt ons aanbod!

Trainingsdata en aanmelden

Ga voor meer informatie naar de actuele trainingsdata en het online inschrijfformulier.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kunt u direct contact opnemen met Brigitte van Hardeveld via b.van.hardeveld@isala.nl.

Heeft u behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer (038) 424 81 88, of maak gebruik van het online contactformulier.


12 december 2016 1055

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht