ISALA

Derde European Certified Hand Therapist (ECHT) in Nederland: handfysiotherapeut Gertjan Kroon

Gertjan Kroon, handfysiotherapeut bij Isala, heeft als derde van Nederland de Europese certificering als handtherapeut ontvangen. Nadat vorig jaar handtherapeut Elske Bonhof van Isala als tweede in Nederland het certificaat heeft verkregen, feliciteren wij nu ook Gertjan met het behalen van zijn Europese certificering.

Gertjan ontving het ECHT-certificaat afgelopen vrijdag in Utrecht tijdens een symposium van de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT) uit handen van Annemieke Videler, bestuurslid NVHT en lid commissie profilering en kwaliteitsbevordering NVHT.

De ECHT-kwalificatie (European Certified Hand Therapist) is een erkenning van zijn kennis en kunde op het gebied van handtherapie.

Gertjan Kroon met zijn behaalde certificering

Gertjan: 'Een Europese certificering vind ik een mooie vervolgstap op mijn Nederlandse certificering als handtherapeut. Ik kan vanuit Europees verband zo nog meer voor de beroepsgroep van handtherapeuten betekenen. Tevens hoop ik dat de handtherapie een erkend specialisme binnen de fysiotherapie wordt.'

Om het certificaat te krijgen, heeft Gertjan laten zien welke professionele ontwikkelingen hij persoonlijk doormaakt in het vak handtherapie. Hij heeft een uitgebreid portfolio overlegd met daarin casereports, presentaties, gegeven onderwijs en publicaties die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de handtherapie.

European Federation of Societies for Hand Therapy (EFSHT)
De EFSHT is een non-profit organisatie die 1800 handtherapeuten uit Europa vertegenwoordigt. Een van de uitgangspunten van de EFSHT is het in Europees verband ontwikkelen van gemeenschappelijke behandeltrajecten voor handtherapie. Criteria om in aanmerking te komen voor certificering zijn bijvoorbeeld het doen van onderzoek, participeren in wetenschappelijk onderzoek, publiceren en het houden van presentaties en ook lesgeven.