ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Pigmentstoornissen

Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of zonnevlekken: er worden verschillende termen gebruikt voor de vaak storende, opvallende  bruine vlekken in het gezicht of hals en op bijvoorbeeld onderarm en handrug. Camouflagetherapie (het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen) kan een tijdelijke oplossing zijn, maar meestal is een definitieve oplossing gewenst. Een laserbehandeling kan de oplossing zijn. Hier leest u meer over deze behandeling.

Verwachtingen

Bruine pigmentvlekken kunnen vervagen en zelfs volledig verdwijnen. Wel kunnen na verloop van tijd nieuwe plekken ontstaan. Ook deze kunnen op dezelfde manier worden behandeld. 

Verloop laserbehandeling

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in de pigmentvlek. De bruine kleur (melanine) neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt het pigment, zodat de bruine plek vervaagt of zelfs verdwijnt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Wie voert de behandeling uit?

De huidtherapeuten van Isala, die hiervoor speciaal zijn opgeleid, voeren de behandeling uit. 

Aantal behandelingen

Bij afwijkingen zijn, om een optimaal resultaat te verkrijgen, één tot meerdere behandelingen nodig met een maand tussenpauze.

Doet de laserbehandeling pijn?

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens de behandeling een prikkelend gevoel. Na afloop van de behandeling kunnen de vlekken eerst donkerder zijn. Ook kan er korstvorming optreden, die in de loop van één tot twee weken verdwijnt.

Risico’s en complicaties

Zoals bij alle laserbehandelingen bestaat het risico dat de behandelde plek iets lichter wordt dan de omringende huid. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Als de huid gebruind is, is de kans hierop iets groter. Wij raden u daarom aan om vier weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Zelfbruinende crèmes raden wij af. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming te gebruiken.

Prijzen

Bekijk de behandelmogelijkheden en de prijzen.

Medische camouflage

Medische camouflage wordt toegepast bij huidverkleuringen en huidoneffenheden zoals rosacea, maar bijvoorbeeld ook bij littekens, wijnvlekken en vitiligo (lichte plekken op de huid). De huidtherapeut zorgt door middel van speciale camouflageproducten dat de plekken minder opvallend worden. De camouflageproducten kunt u, na het aanmeten van de juiste kleur samen met de huidtherapeut, dagelijks zelf op uw huid aanbrengen. De aanbrengtechniek oefent u samen met de huidtherapeut tijdens het consult. Vaak wordt camouflagetherapie ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet bedekt worden, denk bijvoorbeeld aan gezicht, hals en handen.

Voordeel van de camouflageproducten is dat ze stoot- en veegvrij zijn. Ook is de camouflage waterafstotend. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van het merk DermaColor. Hiervan bestaat ook een light-serie. Deze crème is wat lichter van textuur waardoor het minder opvalt.

   
   

 

 

Contact

Als u interesse heeft in een behandeling, kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. U wordt dan onderzocht door een huidtherapeut, die bepaalt of u in aanmerking komt voor een behandeling met de pigmentlaser. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandelen over te gaan, maken wij een behandelingsafspraak met u. Wij maken dan ook foto’s van de uitgangssituatie.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

De laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Dermatologisch centrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur via (038) 424 79 52.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.

Dermatologisch centrum
Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
Dr. Spanjaardweg 29 (gebouw A)
8025 BT Zwolle
cosmetiek@isala.nl


10 maart 2017 5556 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht