ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ongewenste haargroei

Overbeharing is in het dagelijks leven voor veel mensen een groot probleem. Overbeharing kan voorkomen op het gezicht, maar ook elders op het lichaam zoals oksels, bikinilijn, benen of armen. Overbeharing, maar ook storende donkere beharing kunnen we effectief behandelen met moderne lasertechnologie. Hierdoor wordt haargroei (sterk) verminderd. Ook is vaak sprake van definitieve ontharing. Lichte en donkere beharing kunnen we behandelen met lasertherapie of elektrische epilatie.

Laserbehandeling

Wat kan ik van een laserbehandeling verwachten?

Op de behandelde plekken vermindert een laserontharingskuur ongewenste haargroei met vijftig tot meer dan negentig procent, afhankelijk van het aantal sessies en de oorspronkelijke haargroei en -kleur. De eventueel resterende haren zijn dunner en lichter van kleur.

Sommige personen zijn in verband met hun huidtype en haarkleur minder geschikt voor een laserontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met blond of rood haar worden geen resultaten geboekt.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor iedereen die haargroei wil verminderen. Ook behandelen wij patiënten die een haarnestcyste in de bilspleet hebben gehad. Behandeling hierbij is gericht op het verminderen van haargroei in dit gebied. Hiermee verminder je de kans op herhaling. 

   
   

 

Welke lichaamsdelen kunnen worden behandeld?

Vrijwel alle lichaamsdelen, zoals gezicht, armen, benen, oksels, bikinilijn en rug.

Hoe verloopt de behandeling?

De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in de haarzakjes. De bruinzwarte kleur van de haren (melanine) neemt de energie op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de haarzakjes, zodat die verdwijnen.

Bekijk de film over een laserontharing van de benen.

 

 

Is laserbehandeling pijnlijk?

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens de behandeling een prikkelend gevoel. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die na ongeveer twaalf tot 24 uur verdwijnt.

Zijn er bepaalde risico’s of complicaties?

Zoals bij alle laserbehandelingen is er een – overigens zeer klein – risico dat de behandelde huid lichter of donkerder wordt. Vrijwel altijd is dit van voorbijgaande aard. Als de huid gebruind is, is de kans hierop iets groter.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandelsessie duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Wat te doen voor en na de behandeling?

Wij raden u aan om vanaf vier weken vóór het begin van de laserbehandeling het gebied niet te epileren of te harsen of een andere ontharingsbehandeling toe te passen. Een zongebruinde huid maakt de behandeling minder effectief. Daarom adviseren wij om vier weken vóór de behandeling, vier weken na de behandeling en in de weken tijdens de behandeling, het te behandelen huidgebied zo min mogelijk aan de zon of zonnebank bloot te stellen en/of goede zonbescherming toe te passen. Verder vragen wij u om een dag voor iedere behandelsessie de haren van het te behandelen gebied te scheren.

Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

Door huidtherapeuten van Isala die hiervoor speciaal zijn opgeleid.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Voor een optimaal resultaat zal uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is drie tot zeven behandelsessies met tussenpauzes van vier tot acht weken.

Elektrische epilatie

Door middel van elektrische epilatie is het mogelijk haargroei te verminderen. Een minuscuul naaldje wordt het haarzakje ingeschoven. Vervolgens wordt het haartje onder stroom gezet (haartje voor haartje), zodat de voeding van het haartje vernietigd wordt en het haartje niet meer kan aangroeien. Elektrische epilatie kan op alle delen van het lichaam uitgevoerd worden. Vaak wordt de behandeling bij lichte, blonde, grijze en rode haren uitgevoerd. Donkere haren kunnen het beste met een laser behandeld worden.

Contact

Heeft u interesse in een behandeling? Maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek. U wordt dan onderzocht door een huidtherapeut, die bepaalt of u in aanmerking komt voor een behandeling met de ontharingslaser. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandelen over te gaan, maken wij een behandelingsafspraak met u. Er worden dan ook foto’s gemaakt van de uitgangssituatie.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

De laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Dermatologisch centrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur via (038) 424 79 52.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.

Dermatologisch centrum
Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
Dr. Spanjaardweg 29 (gebouw A)
8025 BT Zwolle
cosmetiek@isala.nl


27 maart 2017 5557 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht