ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Jessner/TCA-peeling

Chemische peeling

​Een Jessner/TCA-peeling is een vorm van chemische peeling. Peeling is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. Heeft u last van een grove huidstructuur, poriën, acnelittekens of een zonbeschadigde huid? Dan is deze peeling een mogelijke oplossing. Het doel van een Jessner/TCA-peeling is om de structuur van de huid te verbeteren, te verfijnen en de kleur van de huid egaler te maken. Er komt een nieuwe, frisse huid tevoorschijn.

Verbeterde huidstructuur

Een Jessner/TCA-peeling kan worden uitgevoerd bij beginnende fijne lijntjes in de huid, geringe acnelittekens, een door de zon beschadigde huid en bij een huid met een grovere structuur. Diepere rimpels verdwijnen er niet door, maar de huid gaat er wel beter uit zien. Als u een Jessner/TCA-peeling wenst te ondergaan, houdt u er dan rekening mee dat het herstel van uw huid ongeveer zeven dagen duurt. 

Voorbereiding

Vanaf twee weken vóór de behandeling smeert u iedere avond het gehele gebied in dat wordt behandeld, met de voorgeschreven Tretinoine-crème. De huid rondom uw ogen en lippen slaat u hierbij over. Ook moet u minimaal vier weken van te voren de huid dagelijks beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Op de dag van de behandeling mag u geen cosmetica op het te behandelen gebied aanbrengen. Verder zijn er geen voorzorgsmaatregelen nodig.

Behandeling

Vóór de behandeling worden foto’s gemaakt. Daarna wordt de huid gereinigd en ontvet. Vervolgens brengt de arts of huidtherapeut een vloeistof (de Jessner-oplossing) op uw huid aan. Dit geeft een licht branderig gevoel. Aansluitend zorgt behandeling met een andere vloeistof (de TriChloorAzijnzuur-oplossing) voor een intens branderig gevoel. Wanneer de arts of huidtherapeut de werking als voldoende beschouwt, wordt het gebied gekoeld. Daarna vermindert het branderige gevoel snel. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Na de behandeling

U kunt direct na de behandeling naar huis. Uw huid ziet er op dat moment rood en misschien een beetje gezwollen uit. Als u pijn heeft, kunt u 500 mg Paracetamol gebruiken, maximaal 6 tabletten per 24 uur.

De eerste dag moet u de huid droog houden. Daarna mag u het behandelde gebied wassen met alleen water. De eerste dagen kan de huid gezwollen zijn. Na twee dagen beginnen er barstjes te ontstaan. Vanaf dat moment gebruikt u vette crème, bijvoorbeeld vaseline. U kunt deze crème verschillende malen per dag gebruiken om uitdroging tegen te gaan. Trekt u absoluut niet aan de loszittende velletjes, dit vergroot de kans op littekenvorming.

Na ongeveer een week is uw gehele huid vernieuwd en kunt u weer uw eigen crèmes
gebruiken.

Ook als de zon niet schijnt, moet u de eerste drie maanden dagelijks een zonbeschermende crème gebruiken met factor 30 of hoger. Op deze manier beperkt u de kans op pigmentvorming.

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling kunnen zijn: onregelmatige pigmentatie, langdurige roodheid en littekenvorming (zelden).

Contact

Heeft u interesse in een behandeling? Maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek. U wordt dan onderzocht door een huidtherapeut, die bepaalt of u in aanmerking komt voor bovengenoemde behandeling. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandelen over te gaan, maken wij een behandelingsafspraak met u. Er worden dan ook foto’s gemaakt van de uitgangssituatie.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

De laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Dermatologisch centrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur via (038) 424 79 52.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.

Dermatologisch centrum
Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
Dr. Spanjaardweg 29 (gebouw A)
8025 BT Zwolle
cosmetiek@isala.nl


2 juni 2015 5935 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht