ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Huidverbetering met fractionele CO2-laserbehandeling

Voor huidverbetering en de behandeling van huidveroudering wordt de nieuwe geavanceerde CO2-laser ingezet. De behandelingen zijn onder andere geschikt voor matige tot aanzienlijke huidveroudering en (acne-)littekens. Door behandelingen met de fractionele CO2-laser wordt de huidstructuur verbeterd, de kleur meer egaal en littekens worden minder zichtbaar. Ook zal de veerkracht van de huid toenemen. Hier leest u meer over de behandeling.

Behandelmethode

Met de fractionele CO2-laser worden honderden microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor blijft een deel van het huidoppervlak intact. De eerste dagen na de behandeling is er vooral zwelling en wat roodheid te zien. Er ontstaan kleine korstjes die er na een week vanzelf afvallen.

Bekijk de film over een behandeling met de fractionele CO2-laser.

 

 

Voordelen en mogelijkheden

Er zijn twee grote voordelen vergeleken bij de vroeger gebruikte CO2-lasers:

  • de behandeling veroorzaakt minder pijn
  • de huid heeft drie tot zeven dagen nodig om te herstellen.

Naast het gezicht kunnen ook hals, decolleté en handen met de fractionele CO2-laser behandeld worden. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van de conditie van uw huid en het gewenste effect. Uw arts of huidtherapeut bespreekt met u hoeveel behandelingen in uw geval wenselijk zijn.
Diepe rimpels verdwijnen door de behandeling niet. Daarvoor zijn andere behandelingen mogelijk.

Voorbereiding

  • U hoeft geen speciale voorzorgsmaatregelen te treffen, behalve het vermijden van zonlicht en zonnebank vanaf acht weken vóór de behandeling.
  • Het is prettig als u op de dag van de behandeling zonder make-up naar uw afspraak komt.
  • Er bestaat de mogelijkheid om de huid te verdoven met een crème. Tijdens het intakegesprek zal dit met u besproken worden.
  • Als u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, schrijven wij medicatie voor om dit tegen te gaan. 

Verloop van de behandeling

Er worden foto's gemaakt van het te behandelen gebied. U neemt plaats in de behandelstoel en u krijgt oogbescherming (een bril) tegen het licht van de laser. Om pijn tijdens de behandeling zo gering mogelijk te maken, is de laser voorzien van een koelsysteem die koude lucht over het te behandelen gebied blaast.
Over het algemeen is tijdens de behandeling geen extra pijnstilling nodig. Een behandeling van het hele gezicht duurt ongeveer 45 minuten.

Na de behandeling

Zo nodig wordt uw huid nog nagekoeld met een cool pack. Daarna kunt u naar huis. Een eventuele volgende behandeling kan na ongeveer acht weken plaatsvinden. Het effect van de behandeling blijft lang zichtbaar, maar goede zonbescherming is essentieel.

Verschijnselen/bijwerkingen

Na de behandeling kan er een aantal dagen roodheid en zwelling van de huid te zien zijn. Ook ontstaan heel kleine korstjes op de huid, die na ongeveer zeven dagen loslaten. Er bestaat een kleine kans op infectie van de huid, die goed te behandelen is. Littekenvorming treedt zelden op. Als u in het verleden wel eens een koortslip of een andere vorm van herpesinfectie heeft gehad, is kortdurende bescherming nodig. 

Contact

Heeft u interesse in een behandeling? Maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek. U wordt dan onderzocht door een huidtherapeut, die bepaalt of u in aanmerking komt voor een behandeling met de fractionele CO2-laser. Ook bespreekt de huidtherapeut de kosten met u. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandelen over te gaan, maken wij een behandelingsafspraak met u. Er worden dan ook foto’s gemaakt van de uitgangssituatie.

Voor een afspraak met de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.

De laserbehandeling vindt plaats op de afdeling Cosmetische dermatologie en Huidtherapie van het Dermatologisch centrum. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur via (038) 424 79 52.

Heeft u binnenkort een afspraak? Dan vindt u tijd en plaats waar u verwacht wordt in uw afspraakbevestiging.

Dermatologisch centrum
Cosmetische dermatologie en Huidtherapie
Dr. Spanjaardweg 29 (gebouw A)
8025 BT Zwolle
cosmetiek@isala.nl


16 april 2015 5980 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht