ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Snurken, stokkende ademhaling of andere slaapproblemen

Onderzoek en behandeling in het Slaapcentrum

​De physician assistant werkt in het Isala Slaapcentrum samen met keel-, neus- en oorartsen (KNO-artsen), neurologen, longartsen en MKA-chirurgen om mensen met een slaapstoornis optimaal te behandelen. Hier kunt u lezen wat u bij uw bezoeken aan ons centrum kunt verwachten.

Uitleg

Uw huisarts of specialist heeft u naar het slaapcentrum verwezen omdat u snurkt, uw ademhaling tijdens het slapen regelmatig stokt of omdat u andere slaapproblemen heeft. In het Isala Slaapcentrum zullen verschillende specialisten op zoek gaan naar de aard van uw klachten en de beste behandelmethode. Het multidisciplinaire team bestaat uit KNO-artsen, neurologen, longartsen, psychologen gespecialiseerd in slaap en physician assistants.

Voorbereiding

Vragenlijst

Voorafgaand aan het bezoek aan het Isala Slaapcentrum ontvangt u eerst een vragenlijst. De vragen gaan over verschillende aspecten van het slapen. U vult de vragenlijst in en neemt deze mee naar uw eerste afspraak (het slaaponderzoek) in ons centrum. De medewerkers nemen de vragenlijst in en verwerken de antwoorden alvast digitaal. De vragenlijst is bedoeld om meer inzicht te krijgen in uw klachten. 

Slaaponderzoek

Bij uw eerste afspraak vindt er een slaaponderzoek plaats. Gedurende één nacht wordt de kwaliteit van uw ademhaling en/of uw slaap gemeten. Het doel is het opsporen van stoornissen tijdens uw slaap.

Poliklinisch bezoek

Uw tweede afspraak is een poliklinisch bezoek bij de physician assistant in het Isala Slaapcentrum. Tijdens dit poliklinisch bezoek kunt u het volgende verwachten: 

  • Algemene voorlichting over slaapstoornissen en mogelijke behandeling.
  • Uitslag van het slaaponderzoek.
  • Op basis van de uitslag van het slaaponderzoek en het gesprek, bespreekt de physician assistant met u de diagnose en het te starten behandelplan.

Indien nodig, wordt u besproken in het multidisciplinair overleg (een overleg met een team specialisten van verschillende specialismen).

Vervolgafspraak

Als er een vervolgafspraak of -behandeling nodig is bij één of meer specialisten, krijgt u de afspraken hierover per brief thuisgestuurd.

Informatie en contact

Tot slot

Als u verhinderd bent, vragen wij u zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen en de afspraak te verzetten. Op die manier kunnen wij in uw plaats een andere patiënt helpen.

Vragen?

Bent u al doorverwezen of in behandeling voor een slaapstoornis? Dan kunt u voor vragen terecht bij het Isala Slaapcentrum. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur op nummer (038) 424 42 17. U kunt ook mailen: slaapcentrum@isala.nl.


10 april 2017 6141 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht