ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ergotherapie na een beroerte

Als u met een beroerte in het ziekenhuis wordt opgenomen, ligt u de eerste 48 uur op een speciale neurologieafdeling: Brain care. Uw behandelend neuroloog schakelt altijd direct een ergotherapeut in, die bekijkt of de beroerte gevolgen heeft voor het uitvoeren van alledaagse handelingen.

Observeren

Na een korte kennismaking bekijkt de ergotherapeut hoe u dagelijkse activiteiten als douchen, koffie zetten en koken uitvoert. Hierdoor krijgt de ergotherapeut een beeld van de mogelijke lichamelijke en/of geestelijke gevolgen van de beroerte. Zijn er verlammingsverschijnselen van uw arm of hand die bijvoorbeeld het wassen en aankleden moeilijk maken? Of heeft u moeite om de juiste stappen te vinden (te bedenken) voor het smeren van een boterham?

Trainen

Na de observatie bespreekt de ergotherapeut met u wat u gaat oefenen en welke doelen u moet halen om weer naar tevredenheid te kunnen functioneren. Dit gaat in nauwe samenwerking met uw neuroloog, fysiotherapeut, logopedist, verpleegkundige en eventuele andere behandelaars. Samen zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk weer veilig en verantwoord naar huis kunt. Als u het ziekenhuis mag verlaten, krijgt u advies over het vervolg van uw therapie. Bijvoorbeeld enkele aanvullende behandelingen bij u thuis of intensievere revalidatie op een andere locatie.

Links

Meer informatie over een beroerte vindt u ook op www.hartstichting.nl en op www.naeenberoertezwolle.nl.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u meer weten, dan staat de ergotherapeut u graag te woord. U kunt telefonisch contact opnemen via telefoonummer (038) 424 26 07.


29 augustus 2013 6532 Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht