ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Eetdagboek voor volwassenen

Hulp bij het invullen

Om inzicht te krijgen in wat u gemiddeld per dag eet en drinkt, vraagt de diëtist een eetdagboek bij te houden. Hier leggen we uit hoe het werkt.

Instructies

  • Schrijf gedurende drie dagen alles op wat en hoeveel u per dag eet en drinkt, en hoe laat. Doe dit direct na elk eetmoment, zodat u zo min mogelijk vergeet te noteren.
  • Probeer zo duidelijk mogelijk het product te omschrijven, bijvoorbeeld met vermelding van merknaam. Hierop komen we op de volgende pagina’s terug.
  • Als u een dag hebt ingevuld, vragen we u om aan te geven of de inname die dag gemiddeld, minder of meer dan normaal is.

Hoe lang?

U houdt het eetdagboek drie dagen bij: één dag in het weekend en twee dagen door de week. Dit hoeven geen opeenvolgende dagen te zijn.

Wat moet u noteren?

  • Noteer alleen wat er daadwerkelijk opgegeten en gedronken is (en dus niet wat aangeboden is).
  • Noteer ook hoeveel en in welke vorm u iets gegeten heeft. Stel u heeft aardappelen gegeten, dan wil de diëtist ook graag weten hoeveel aardappelen, en of die aardappelen gekookt waren of in olie gebakken. In het schema Voedingsmiddelen vindt u in de eerste kolom de meest gebruikte voedingsmiddelen. Daarachter staat beschreven hoe u de hoeveelheid kunt noteren, en daarachter de bijzonderheden die u ervan moet vermelden.
VoedingsmiddelenHoeveelhedenBijzonderheden
aardappelen, pasta, rijstper stuk (zo groot als een ei) of in gram of opscheplepel gekookt, gebakken in olie of ander bak- en braadproduct, patat of puree

dranken: sap, siroop, thee, frisdrank,
(soja)melk en melkproducten​

bij voorkeur in ml​wel of niet suikerbevattend, gedeeltelijk of volledig gezoet, of zgn. ‘light’ dranken​
graanproducten: brood en broodsoorten. cornflakes, muesli, zaden en noten​snee, bolletje of anders, of in gram of eetlepel​wit, bruin of anders, soort, merknaam, wel of niet gezouten​
groenten en fruit​per stuk of in gram
of opscheplepel​
soort, diepvries, vers of uit blik/pot​
peulvruchten: bonen, erwten, e.d.​in opscheplepel​soort​
sauzen en bindmiddelen​in gram of (eet)lepel ​soort, merknaam​
vetten en oliën​in gram, ml, dik of dun besmeerd​soort, dieet, merknaam, vloeibaar of uit een pakje​
vlees of vleesvervanger, kaas, eieren​in gram, plak, vet%
of +; bijv. 40+​
soort​
zoet: beleg, pindakaas, jam, gebak, koek, snoep, suiker​dik, normaal of dun belegd, in gram of stuk​soort, verminderd suiker of vetgehaltesoort, merknaam​


De Schijf van Vijf is een hulpmiddel dat in een oogopslag laat zien hoe je gezond kunt eten. www.voedingscentrum.nl

Vragen

Heeft u vragen over het bijhouden van het eetdagboek, belt u dan gerust met de afdeling Diëtetiek, op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoon (038) 424 53 27.

Heel veel succes met het invullen!

Eetdagboek, dag 1

Dag van de week:
TijdOntbijt Bijzonderheden

 

 

 

Tussendoor

 

 

Tweede broodmaaltijd

 

 

Tussendoor​

 

 

Warme maaltijd​

 

 

Tussendoor​

 

 


Vandaag heb ik: meer / gemiddeld / minder gegeten en gedronken dan normaal.
(Omcirkelen wat van toepassing is.)
Bijzonderheden van vandaag:

Eetdagboek, dag 2

Dag van de week:
TijdOntbijt Bijzonderheden

 

 

 

Tussendoor

 

 

Tweede broodmaaltijd

 

 

Tussendoor​

 

 

Warme maaltijd​

 

 

Tussendoor​

 

 


Vandaag heb ik: meer / gemiddeld / minder gegeten en gedronken dan normaal.
(Omcirkelen wat van toepassing is.)
Bijzonderheden van vandaag:

 

Eetdagboek, dag 3

Dag van de week:
TijdOntbijt Bijzonderheden

 

 

 

Tussendoor

 

 

Tweede broodmaaltijd

 

 

Tussendoor​

 

 

Warme maaltijd​

 

 

Tussendoor​

 

 


Vandaag heb ik: meer / gemiddeld / minder gegeten en gedronken dan normaal.
(Omcirkelen wat van toepassing is.)
Bijzonderheden van vandaag:

Contact

U bent nu klaar met het invullen van het eetdagboek. Hartelijk dank hiervoor. Wij verzoeken u de ingevulde eetdagboeken mee te nemen naar uw afspraak op de polikliniek.

Diëtetiek
t (038) 424 53 27


13 januari 2015 7908 Nee Nee

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht