ISALA

Over de afdeling

 


HKZ

Keurmerk logo

​​Een zorgorganisatie met een HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Het Dialysecentrum en de apotheek van Isala zijn HKZ-gecertificeerd. Meer informatie over HKZ-certificatie vindt u op www.hkz.nl. ​


JCI-accreditatie

Keurmerk logo

Isala heeft het internationale keurmerk JCI behaald voor kwaliteit en veiligheid. Voor het keurmerk is het ziekenhuis getoetst op topklinische normen. Dat houdt in dat is gekeken naar meer dan 1200 aspecten van kwaliteit van zorg, onderzoek en onderwijs. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt.

De Joint Commission International (JCI) is een WHO-erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst (World Health Organisation). Isala verdient met de accreditatie het Gold Seal of Approval van JCI en schaart zich daarmee in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Bekijk de geaccrediteerde zorginstellingen in Nederland.

Ook Isala Diaconessenhuis is sinds de bestuurlijke fusie (begin 2015) volop in voorbereiding om het internationale kwaliteitskeurmerk te behalen. Naar verwachting zal dit in de loop van 2017 zijn.