ISALA

Over de afdeling

Bij Isala staat een team van deskundige en enthousiaste cardiologen klaar om patiënten met een grote diversiteit aan hartklachten te behandelen. De afdeling Cardiologie van Isala is een van de grootste van Nederland en biedt brede, innovatieve en topklinische zorg aan alle cardiologische patiënten.

Huisartsen, cardiologen en andere specialisten uit heel Nederland verwijzen hun patiënten door naar de afdeling Cardiologie van Isala. Wij werken nauw samen met de afdeling thoraxchirurgie, deze afdeling is verantwoordelijk voor onder andere bypass- en hartklepoperaties. Door het grote aantal patiënten dat wij jaarlijks in Zwolle zien, is het mogelijk grote expertise op het gebied van behandeling en onderzoek op te bouwen. De afdeling Cardiologie is toonaangevend op het gebied van behandeling van ziekten van de kransslagvaten en complexe hartritmestoornissen. 

Vooraan in de ontwikkelingen

Bij de cardiologen in Zwolle staat de ontwikkeling van hun vakgebied hoog in het vaandel. In dat licht leiden de veelal gepromoveerde cardiologen vele jonge cardiologen op en voeren continu wetenschappelijk onderzoek uit. Dit leidt jaarlijks tot een groot aantal publicaties in toonaangevende vaktijdschriften en wetenschappelijke promoties. Verder leiden wij verpleegkundig specialisten en physician assistants op, die specifieke taken van de cardioloog kunnen overnemen.

Het cardiologisch team investeert in de nieuwste behandelmethoden. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om via de liesslagader een nieuwe aortaklep te plaatsen (percuate aortaklep) in plaats van een openhartoperatie.