ISALA

Isala Publieksacademie Hartproblemen vroegtijdig opsporen 27 november 2017

  

Elke dag overlijden er meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland en in totaal zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Deze aantallen moeten omlaag. Daarom is het vroegtijdig opsporen van hartproblemen belangrijk. In Isala Hartcentrum gaan we de strijd tegen hart- en vaatziekten aan. Een cardioloog heeft soms dus wel wat weg van een rechercheur. Welke onderzoekstechnieken zijn mogelijk? Wanneer worden ze wel of niet ingezet? Wat meten ze eigenlijk? Is behandeling altijd een logisch vervolg? Of kan een patiënt zelf iets doen om problemen te voorkomen of het tij te keren? Onze geheime wapens? Betrokken artsen en de modernste apparatuur. Ook in Isala Diaconessenhuis!

Sprekers

De sprekers op deze avond zijn cardiologen Jorik Timmer en Barbara Post-Cohn. Beiden werken in Isala Hartcentrum en zijn in de dagelijkse praktijk betrokken bij hartzorg. Aan de hand van hun kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden leggen de sprekers bijvoorbeeld uit wat aderverkalking eigenlijk is. De sprekers vertellen over divesre onderzoekstechnieken zoals de fietstest, de CT scan en de SPECT CT. Wanneer worden ze wel of niet ingezet, en wat wordt er eigenlijk gemeten? 

Jorik Timmer

Dr. Jorik Timmer is sinds 2011 werkzaam bij Isala. Hij volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich vervolgens tot cardioloog bij Isala. Jorik Timmer deed onderzoek naar 'Clinical Implications of Glycometabolic Disturbances in Acute Coronary Syndromes'. Momenteel is hij bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van beeldvormende nucleaire technieken. Zijn aandachtsgebieden bij Isala zijn algemene cardiologie en beeldvormende cardiologie.

Barbara Post-Cohn

Barbara Post is sinds 2008 werkzaam in Isala. Zij volgde haar opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich vervolgens tot cardioloog in Isala. Haar aandachtsgebied is beeldvormende cardiologie, met name echocardiografie. Sinds 2016 voert ze haar werkzaamheden als cardioloog uit in het Isala Hartcentrum op de locatie Isala Diaconessenhuis in Meppel. Barbara is getrouwd en trotse moeder van twee zoons.

In de lobby

In de lobby van het theater staat een stand van de Hart&Vaatgroep. Deze stand kunt u voorafgaande, tijdens de pauze en na afloop van de lezing bezoeken.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 19.00 uur Ontvangst in de lobby
  • 19.30 uur Lezing eerste spreker
  • 20.15 uur Pauze met een drankje
  • 20.30 uur Lezing tweede spreker, aansluitend vragenrondje
  • circa 21.30 uur Afsluiting

U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. Het plaatsbewijs voor deze lezing kunt u reserveren bij de theaterkassa van Rabotheater De Meenthe in Steenwijk via telefoonnummer (0521) 51 40 04. Deze theaterkassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Voor wie
De lezingen zijn geschikt voor iedereen.

Datum en tijd
maandag 27 november 2017
19.30 - 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur

Locatie

​De lezingen worden gehouden in Rabotheater De Meenthe aan Stationsplein 1 in Steenwijk. Kijk voor een routebeschrijving en parkeergelegenheid op www.demeenthe.nl.Contactpersoon

​U kunt bij Rabotheater De Meenthe terecht met vragen over plaatsbewijzen of parkeergelegenheid. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de afdeling Marketing en communicatie van Isala, telefoonnummer (038) 424 75 27 of per e-mail via publieksacademie@isala.nl.
Alle items