Contact

Artritis psoriatica

  1. Artritis psoriatica

Vorm van reuma

Artritis psoriatica is een vorm van ontstekingsreuma en komt voor bij mensen met de huidziekte psoriasis. De ziekte veroorzaakt gewrichtsklachten en huidproblemen. Meestal start artritis psoriatica met psoriasis. Een kleine groep mensen krijgt eerst klachten aan hun gewrichten. Gewrichten doen pijn en voelen warm aan, zijn gezwollen of stijf. U kunt zich hierdoor minder goed bewegen. Ook ervaren veel mensen met deze ziekte vermoeidheid. Voor artritis psoriatica bent u onder behandeling van een reumatoloog en dermatoloog.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!