Contact

Bloedprikken

 1. Bloedprikken
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Bloedafname alleen op afspraak

Moet u voor onderzoek bloed laten afnemen bij één van onze priklocaties? Bloedprikken kan alleen op afspraak. Via MijnIsala of per telefoon kunt u een afspraak maken. U kiest zelf het geschikte moment.

Waarom kan er alleen op afspraak bloed worden afgenomen?

We ontvangen weer steeds meer mensen voor bloedafname bij onze priklocaties. De afgelopen tijd was het erg druk bij de bloedafnamelocaties van Isala, aangezien veel prikposten in de regio nog gesloten zijn. We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij of in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten alleen op afspraak bloed laten prikken.

Bloedafname via uw huisarts of verloskundige

U krijgt van uw huisarts of verloskundige een verwijzing om bloed af te nemen voor onderzoek. Via de website MijnIsala maakt u digitaal een afspraak. Mocht dit niet lukken of lastig voor u zijn, dan kunt u ook telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 038-4242377. In verband met drukte bij voorkeur niet op maandagen telefonisch een afspraak maken. 

Om drukte te voorkomen bij onze telefonie verzoeken we u zoveel mogelijk via MijnIsala een afspraak te maken. 

Bloedafname via uw behandelaar van Isala

 • U bent in behandeling bij Isala en moet uw bloed laten onderzoeken. Een medewerker van de polikliniek van uw behandelaar plant hiervoor in overleg met u een afspraak.
 • Moet u periodiek uw bloed laten onderzoeken? Mogelijk heeft de poli al een afspraak voor u klaar gezet in MijnIsala om zelf te plannen. Ziet u nog geen afspraak staan, maak dan ruim voor uw polibezoek telefonisch een afspraak via 038-4242377. In verband met drukte bij voorkeur niet op maandagen telefonisch een afspraak maken.

Een afspraak maken voor bloedafname in MijnIsala

U moet bloed laten afnemen en maakt hiervoor een afspraak via MijnIsala. MijnIsala is een beveiligde website, waarmee alle patiënten van Isala delen van hun medisch dossier kunnen inzien. U kunt op drie manieren inloggen: met uw DigiD en sms-controle, met de DigiD app of met het ZD-nummer, dat in het patiëntbericht van uw huisarts of verloskundige staat.

 • Ga naar: mijnisala.nl en log in met uw DigiD of ZD-nummer
 • Kies: Afspraken / Eerste afspraak maken
 • U ziet de afspraak voor bloedafname. Plan een voor u geschikt moment op een locatie bij u in de buurt.
 • Ziet u in MijnIsala nog geen afspraak voor bloedafname, maak dan ruim op tijd voor uw polibezoek telefonisch een afspraak via 038-4242377. In verband met drukte bij voorkeur niet op maandagen telefonisch een afspraak maken.

Locaties

Bloedprikken kan alleen nog overdag. Kijk op de locatiekaart voor de geopende locaties voor bloedafname. Het bloedafnamepunt in het ziekenhuis Isala Zwolle (Vlinder 4) is alleen geopend voor bloedafname in opdracht van een medisch specialist.

Maatregelen

 • Bij binnenkomst in het ziekenhuis of een bloedafnamepost vragen wij of u gezondheidsklachten heeft. Als het nodig is krijgt u beschermende maatregelen. U kunt wel bloed af laten nemen.
 • Ga 5 minuten voor uw afspraak naar de wachtruimte.
 • Kom zonder begeleiding naar de bloedafnamepost. Heeft u begeleiding nodig, dan wacht uw begeleider niet in de wachtkamer, behalve als uw zorgverlener een uitzondering maakt. Bijvoorbeeld bij kinderen.
 • Houd overal 1,5 meter afstand. Volg de aanwijzing van de medewerkers op.
 • Ga direct na uw bloedafname het ziekenhuis of de bloedafnamepost uit, behalve als u nog een afspraak heeft.
 • Onze medewerkers hebben standaard geen beschermende kleding of mond-neusmaskers aan. Persoonlijke beschermingsmiddelen worden alleen gedragen door zorgprofessionals wanneer de voorzorgsmaatregelen dit voorschrijven. Wij vragen u om tijdens de bloedafname de andere kant op te kijken.
 • Onze medewerkers komen dichterbij dan 1,5 meter. Dit is veilig, want onze medewerkers mogen alleen werken als ze geen klachten hebben of als ze getest zijn op het coronavirus.

Adres en locatie priklocaties.

Kinderen

Kinderen jonger dan 8 jaar ontvangen we voor het bloedprikken graag op de polikliniek bloedafname in Isala Zwolle (V4.0) of Isala Diaconessenhuis Meppel (routenummer 50).

Meer informatie