Contact

Bloedprikken

  1. Bloedprikken
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Bloedafname alleen op afspraak

Moet u voor onderzoek bloed laten afnemen bij één van onze priklocaties? Bloedprikken kan alleen op afspraak. U kunt via MijnIsala een afspraak maken.

Tijdens de zomerperiode hebben wij aangepaste openingstijden. Voor het bloed afnemen of inleveren van urine of ontlasting kunt u een afspraak maken op www.mijnisala.nl. Een gemaakte afspraak kunt u helaas niet wijzigen via MijnIsala. Bel dan (038) 424 23 77.

Hoe maakt u een afspraak via MijnIsala?

U kunt op drie manieren inloggen MijnIsala: met uw DigiD en sms-controle, met de DigiD app of met het ZD-nummer, dat in het patiëntbericht van uw huisarts of verloskundige staat:

  • Ga naar: mijnisala.nl en log in met uw DigiD of ZD-nummer.
  • Kies: Afspraken / Eerste afspraak maken.
  • U ziet de afspraak voor bloedafname. Kies een voor u geschikt moment op een locatie bij u in de buurt.
  • Ziet u in MijnIsala nog geen afspraak voor bloedafname? Maak dan ruim op tijd voor uw poli-afspraak telefonisch een afspraak via (038) 42 42 377. Op maandag is het druk. U zou ons helpen als u op een andere dag belt. U kunt van ma. t/m vr. (m.u.v. erkende feestdagen) tussen 08:30 en 17:00 uur bellen.
  • Een gemaakte afspraak kunt u helaas niet wijzigen via MijnIsala. Bel daarvoor met (038) 42 42 377.

Waarom kan er alleen op afspraak bloed worden afgenomen?

We willen voorkomen dat veel mensen tegelijk in de rij of in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten alleen op afspraak bloed laten prikken.

Uw afspraak bij de prikpost

Ga 10 minuten voor uw afspraak naar de wachtkamer/prikpost. Bent u klaar? Ga dan meteen het ziekenhuis/de prikpost uit. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Locaties

Bloedprikken kan alleen nog overdag. Kijk op de locatiekaart voor de geopende locaties voor bloedafname. Het bloedafnamepunt in het ziekenhuis Isala Zwolle is alleen geopend voor bloedafname in opdracht van een medisch specialist. Kinderen jonger dan 8 jaar ontvangen we voor het bloedprikken graag op de polikliniek bloedafname in Isala Zwolle of Isala Diaconessenhuis Meppel.

Wijhe, Dalfsen, IJsselmuiden

Er zijn er ook huisartspraktijken in Wijhe, Dalfsen, IJsselmuiden die hun eigen patiënten prikken. Als u daar patiënt bent, neem dan contact op met die praktijk voor een afspraak voor bloedprikken. 

Meer informatie