Contact

Bloedprikken

  1. Bloedprikken
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Belangrijke informatie vanwege het coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn de meeste prikposten gesloten. Bloedprikken kan alleen nog onder bepaalde voorwaarden bij Isala, Zwolle, Meppel, Steenwijk, Heerde en Kampen. 

Voor mensen die moeten bloedprikken gelden de volgende maatregelen:

  • Met uw huisarts/verloskundige hebben we afgesproken dat alleen onderzoek plaatsvindt dat dringend medisch noodzakelijk is en niet uitgesteld kan worden. Heeft u hierover vragen, neem dan contact op met uw huisarts of verloskundige.
  • Moet u geprikt worden door de Trombosedienst? De Trombosedienst neemt contact met u op of u wel of niet geprikt moet worden. Met vragen kunt u contact opnemen met de Trombosedienst.
  • Als de medisch specialist van Isala met u afgesproken heeft dat u bloed moet prikken en u krijgt geen bericht dat dit uitgesteld kan worden, dan kunt u gewoon naar één van de geopende prikposten komen]. Heeft u twee van de vier klachten, koorts (38 graden of hoger), neusverkoudheid, hoesten of kortademigheid? Kom dan niet naar het ziekenhuis en neem contact op met de polikliniek/afdeling.
  • Wordt u thuis geprikt? U wordt maximaal 48 uur van te voren gebeld om te vragen of u klachten heeft die passen bij een mogelijke besmetting met het coronavirus.

Adres en locatie priklocaties.

Kinderen

Kinderen jonger dan 8 jaar ontvangen we voor het bloedprikken graag op de polikliniek bloedafname in Isala Zwolle (V4.0) of Isala Diaconessenhuis Meppel (routenummer 50).

Meer informatie

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.