Contact

Fysiotherapie

  1. Fysiotherapie
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Zo snel mogelijk weer mobiel

Ook in het ziekenhuis werken fysiotherapeuten. Maar liefst vijftig professionals staan voor u klaar. De fysiotherapeut helpt u bij het bewegen. Bijvoorbeeld na een operatie. Zodat u zo snel mogelijk weer mobiel bent en naar huis kunt. Maar fysiotherapie kan ook een onderdeel zijn van een revalidatietraject. De afdeling fysiotherapie heeft een eigen polikliniek met oefenruimtes. Daarnaast komen de fysiotherapeuten ook aan uw bed en helpen met opstaan en bijvoorbeeld traplopen. Zelfs in het weekend, want hoe eerder u weer in beweging komt, des te beter het is.  

Kinderfysiotherapie

Een kinderfysiotherapeut richt zich op de behandeling van kinderen van 0 tot 18 jaar en wordt betrokken bij de behandeling als er bijzonderheden zijn rondom de (motorische) ontwikkeling van uw kind.
De ontwikkeling kan om meerdere redenen verstoord of vertraagd zijn, direct na de geboorte of op latere leeftijd.
De kinderfysiotherapeut voert gesprekken, observeert, voert lichamelijk onderzoek uit en neemt motorische testen af. Als het nodig is, wordt hierna een behandeling gestart.

Belang van beweging

Wie in het ziekenhuis ligt, verliest vaak snel spierkracht. Vooral bij ouderen gaat dat snel. In beweging blijven is dus enorm belangrijk. Met deze tips dat dat lukken.

Specialisme en centra