Contact

Galwegkanker

  1. Galwegkanker

Zeldzame vorm van kanker

Galwegkanker is een zeldzame vorm van kanker. De medische term voor galwegkanker is cholangiocarcinoom. Deze vorm van kanker komt vooral voor bij mensen die ouder zijn dan 60 jaar, bij vrouwen vaker dan bij mannen.

Meestal wordt een galblaastumor per toeval ontdekt, vaak bij het verwijderen van de galblaas vanwege galstenen. Als de galwegtumor pas ontdekt wordt wanneer er al klachten zijn, is vaak geen genezing meer mogelijk.

Symptomen

Galwegkanker is een langzaamgroeiende kanker. Meestal veroorzaakt galwegkanker in een vroeg stadium geen duidelijke klachten. De symptomen die kunnen ontstaan zijn onder andere vermagering, vermoeidheid, jeuk, verminderde eetlust en geelzucht. 

Oncologische topzorg

Isala en Gelre ziekenhuizen werken samen aan oncologische topzorg. Dit betekent dat alle slokdarm- en maagoperaties plaatsvinden in Gelre Oncologisch centrum in Apeldoorn. En de alvleesklier-, galweg- en leveroperaties in Isala Oncologisch centrum in Zwolle. Door deze samenwerking concentreren wij specifieke operaties in een beperkt aantal ziekenhuizen. Chirurgen die regelmatig dit soort tumoren verwijderen, zijn meer vertrouwd met de ingreep en beschikken daardoor over meer ervaring en specialistische kennis.

 

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!