Contact

Hersenvliestumor

  1. Hersenvliestumor
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Wat is een hersenvliestumor?

Een hersenvliestumor wordt ook wel een meningeoom genoemd. Het is een gezwel dat ontstaat uit je hersenvlies. Het behoort tot de hersentumoren en is meestal goedaardig.

Het hersenvlies is een vlies dat om de hersenen en om het ruggenmerg heen zit. Deze vliezen scheiden ook de kleine hersenen van de grote hersenen. Tussen de hersenvliezen in bevindt zich het hersenvocht. Doordat er vocht om de hersenen heen zit, zijn de hersenen beter beschermd tegen bijvoorbeeld een klap van buitenaf. Het hersenvlies voert ook schadelijke stoffen af uit de hersenen.

Een hersenvliestumor ontstaat als er iets mis gaat met het delen van cellen in het hersenvlies. Hierdoor ontstaat een enorme groei van cellen, wat leidt tot een plek die dikker wordt (gezwel).

Samenwerking met Gelre Ziekenhuizen

Isala werkt samen met Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen voor de behandeling van neurologische oncologie. Dit betekent dat patiënten uit deze drie ziekenhuizen worden besproken in een overleg waar alle betrokken artsen bij aansluiten. U krijgt daardoor meteen een second opinion en de artsen houden elkaar scherp. ‘Door ingewikkelde zorg te concentreren, kun je betere zorg bieden', aldus neuroloog Paul Bienfait van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Meer weten? Lees dan het hele interview met neuroloog Paul Bienfait.

Specialisme en centra