Contact

Heupprothese

  1. Heupprothese
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Pijn bij lopen en bewegen

Het heupgewricht is een kogelgewricht. Bij het lopen en bewegen draait de kop van het dijbeen soepel rond in de kom van het bekken. Dit komt doordat er op de kop en in de kom een laagje kraakbeen zit. Het geheel wordt omgeven door spieren en gewrichtskapsel. Kraakbeen is een glad en verend weefsel. Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van het kraakbeen. Meestal is dit normale slijtage op oudere leeftijd, de zogenaamde artrose. Doordat de gewrichtsvlakken niet meer soepel langs elkaar kunnen glijden, wordt het bewegen steeds moeilijker en pijnlijker. Als u een heupporthese krijgt, dan wordt zowel de kop als de kom van het heupgewricht vervangen.

Behandeling aan knie, heup of voet

Patiënten die een behandeling ondergaan aan knie, heup of voet, kunnen gebruik maken van de Beweegcentrum app. De app geeft de patiënt op het juiste moment de juiste informatie over de behandeling, de afspraken en het nazorgtraject.

Specialisme en centra