Contact

ICSI

  1. ICSI

Bijzondere vorm van IVF

ICSI is een bijzondere vorm van IVF. Bij ICSI wordt er voor elke eicel slechts één zaadcel gebruikt. Net als bij IVF worden er via hormoonstimulatie bij de vrouw meerdere eitjes tot rijping gebracht. De zaadcel wordt vervolgens rechtstreeks geïnjecteerd in het plasma van de eicel(len). Als er een bevruchting plaatsvindt, worden er net als bij IVF na een paar dagen één of twee embryo’s teruggeplaatst.

Man (sterk) verminderd vruchtbaar

ICSI wordt vooral gebruikt als de man (sterk) verminderd vruchtbaar is, bijvoorbeeld door een slechte zaadkwaliteit of beweeglijkheid (minder dan 1 miljoen zaadcellen, te weinig beweeglijk of afwijkend van vorm). De kans op een doorgaande zwangerschap is bij ICSI iets groter dan bij een gewone Ivf-behandeling. De reden hiervoor is dat bij paren die ICSI ondergaan er bij de vrouw vaker geen beletsel is om zwanger te worden. De persoonlijke slagingskans hangt af van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van de na bevruchting ontstane embryo’s, de leeftijd van de vrouw en het voorkomen van eventuele vruchtbaarheidsproblemen bij de vrouw.

Grootste niet-academische fertiliteitscentrum

Isala Fertiliteitscentrum is het grootste niet-academische fertiliteitscentrum. U kunt bij ons vrijwel alle fertiliteitsonderzoeken en – behandelingen doorlopen. Hierbij staat kwaliteit voorop. Ons team is klein, laagdrempelig en betrokken bij uw situatie. We doen diverse projecten om onze zorgkwaliteit continu hoog te houden. En het belangrijkste: we zetten ons volledig in voor uw maximale kans op zwangerschap.

Gerelateerde behandelingen

Meer informatie

Wachttijd

Zwolle Meppel Kampen Steenwijk Heerde
40 dagen - - - -

De wachttijden (vermeld in kalenderdagen) zijn geactualiseerd op 19 april 2024.

Passantenprijslijst