Contact

IVF

  1. IVF

Hormoonstimulatie

Een IVF-behandeling start met hormoonstimulatie, hierbij kunnen verschillende soorten hormonen worden gebruikt. Hierdoor worden bij de vrouw meerdere eicellen tegelijkertijd tot rijping gebracht. Elke eicel zit in een follikel (eiblaasjes) in de eierstokken. Als de eicellen voldoende gerijpt zijn, worden ze met een holle naald uit de follikels gezogen. Dit heet de follikelpunctie en gebeurt onder echoscopische controle.

De eicellen worden vervolgens in het laboratorium samengebracht met sperma in een glazen bakje. Daarna gaan ze in een broedstoof (warme kast) en is het afwachten of de eicellen bevrucht raken.

Embryo’s

Als de eicellen bevrucht zijn en er één of meer embryo’s zijn ontstaan, kan een embryotransfer plaatsvinden. Dat gebeurt twee tot vijf dagen na de follikelpunctie. Doorgaans wordt er één embryo met een slangetje in de baarmoeder teruggeplaatst. Afhankelijk van de leeftijd en het aantal voorafgaande IVF-pogingen kan er soms gekozen worden om twee embryo’s te plaatsen. Daarna moet worden afgewacht of innesteling van één of beide embryo’s optreedt.

Grootste niet-academische fertiliteitscentrum

Isala Fertiliteitscentrum is het grootste niet-academische fertiliteitscentrum. U kunt bij ons vrijwel alle fertiliteitsonderzoeken en – behandelingen doorlopen. Hierbij staat kwaliteit voorop. Ons team is klein, laagdrempelig en betrokken bij uw situatie. We doen diverse projecten om onze zorgkwaliteit continu hoog te houden. En het belangrijkste: we zetten ons volledig in voor uw maximale kans op zwangerschap.

Stel ontmoet arts in ziekenhuis

Gerelateerde behandelingen

Meer informatie

Wachttijd

Zwolle Meppel Kampen Steenwijk Heerde
40 dagen - - - -

De wachttijden (vermeld in kalenderdagen) zijn geactualiseerd op 5 april 2024.

Passantenprijslijst