Contact

KID, Kunstmatige inseminatie met donorsperma

  1. KID, Kunstmatige inseminatie met donorsperma

Ongewild kinderloos

Ongewilde kinderloosheid komt vaak voor. Geschat wordt dat 1 op de 10 heteroseksuele paren ongewild kinderloos blijft. De oorzaak hiervan ligt in ongeveer een derde van de gevallen bij de man, in een derde bij de vrouw en in een derde van de gevallen bij beiden. Bij mannelijke onvruchtbaarheid kan de kinderwens soms toch vervuld worden door gebruik te maken van kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID). De donorsperma wordt dan door middel van een dun slangetje met een spuitje eraan ingebracht in de baarmoeder.

KID kan ook toegepast worden als de man een erfelijke ziekte heeft en die niet door wil geven aan zijn kind. Alleenstaande vrouwen en lesbische paren hebben door KID ook de mogelijkheid om kinderen te krijgen.

Kwaliteit voorop

Isala Fertiliteitscentrum is het grootste niet-academische fertiliteitscentrum. U kunt bij ons vrijwel alle fertiliteitsonderzoeken en – behandelingen doorlopen. Hierbij staat kwaliteit voorop. Ons team is klein, laagdrempelig en betrokken bij uw situatie.

We doen diverse projecten om onze zorgkwaliteit continu hoog te houden. En het belangrijkste: we zetten ons volledig in voor uw maximale kans op een zwangerschap te vergroten.

Specialisme en centra

Meer informatie