Contact

Longkanker

  1. Longkanker

Wanneer het vermoeden bestaat dat u longkanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Ons doel is een spoedige geruststelling voor wie dit mogelijk is. En zorgvuldig onderzoek en een vlotte start van de behandeling voor wie dit noodzakelijk is.

Bij longkanker krijgt u een behandeling op maat. Een behandeling verschilt dus van persoon tot persoon. In Isala zijn vrijwel alle vormen van de behandeling van longkanker mogelijk. Samen beslissen we wat het beste bij u past.

We zijn er voor u

We bieden de behandeling én begeleiding die bij u past. Wanneer u net te horen heeft gekregen dat u kanker heeft. Of dat de kanker terug is, is zo’n bericht voor de meeste mensen heel ingrijpend. Hoe reageert u? Hoe gaat u om met uw gevoelens? Hoe vertelt u het aan vrienden en familie? We behandelen niet alleen de kanker, we hebben oog voor u. Uw kwaliteit van leven en de impact van de ziekte en behandeling op u en uw toekomst.

Een behandelplan waar u vertrouwen in heeft

Al snel moet u kiezen of en hoe u zich wilt laten behandelen. Waar vindt u informatie die u kunt vertrouwen? Hoe maakt u een keuze? We vertellen u duidelijk en eerlijk over verschillende behandelvormen, de slagingskansen en de bijwerkingen hiervan. Zo kunt u een keuze maken voor de behandeling waarin u het meeste vertrouwen heeft.

Vast aanspreekpunt

Lees het verhaal van Rob Kruitbosch die al vanaf de eerste onderzoeken veel contact heeft met Martine Dijsselhof, regieverpleegkundige en eerste aanspreekpunt tijdens het hele behandeltraject:
‘Ik kon altijd met al mijn vragen bij haar terecht’

Lees ook het verhaal van longarts Peter Plomp:
‘In Isala kunnen patiënten rekenen op een vlotte start van de behandeling’

In Isala is een nieuwere behandeling van longkanker mogelijk, de radiofrequente ablatie.
Lees het verhaal van interventieradioloog Fons Potters:
'Nieuwere behandeling van longkanker in Isala'

Beweeg wel, voor een spoedig herstel

Het is altijd belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Wordt u binnenkort opgenomen bij Isala? Dan kan extra bewegen uw lichaam nog meer versterken, zodat u sneller herstelt van uw operatie. Want, een goed begin is het halve werk!