Contact

Lupus erythematodes

  1. Lupus erythematodes

Lupus erythematodes is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem het eigen lichaam aanvalt. Zo ontstaan ontstekingen in het lichaam. Er zijn verschillende vormen van Lupus erythematodes en daardoor zijn de klachten divers.

Complexe aandoening

Lupus kan zich voordoen als een ziekte die zich beperkt tot de huid of als een aandoening waarbij ook diverse interne organen zijn aangedaan, systemische lupus erythematodes (SLE). Het ziektebeeld SLE is een complexe aandoening en chronisch. De ziekte kan niet worden genezen. Met leefregels en (tijdelijk) medicijnen zijn veel klachten te onderdrukken. Huidklachten komen bij alle vormen van lupus voor. Bij SLE horen ook vaak gewrichtsklachten door gewrichtsontstekingen.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van uw klachten. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. Daarnaast kunt u terecht bij onze reumaconsulenten, dit zijn gespecialiseerde reumaverpleegkundigen. Ook werken de reumatologen samen met andere specialisten in Isala.

Specialisme en centra