Contact

Ontlastingsonderzoek

  1. Ontlastingsonderzoek
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Onderzoek

Om te bepalen wat er met u aan de hand is of om te controleren of een behandeling werkt is er vaak extra onderzoek nodig. Bijvoorbeeld een onderzoek van uw ontlasting. Met een onderzoek van uw ontlasting kan bijvoorbeeld worden gekeken of u bloed in uw ontlasting heeft en of uw spijsvertering goed werkt. Er zijn meerdere soorten ontlastingsonderzoeken.

Wanneer uw arts een onderzoek van uw ontlasting voor u heeft aangevraagd kunt u bij de polikliniek bloedafname Isala Zwolle (V4.0), Diagnosepunt Zwolle, Isala Kampen, Isala Heerde, Isala Diaconessenhuis Meppel en Isala Diaconessenhuis Steenwijk een speciaal potje ophalen. Neem hiervoor het aanvraagformulier mee. Op dezelfde locaties kunt u uw verzamelde ontlasting weer inleveren.

Richtlijnen

Alleen ontlasting die in het speciale potje is verzameld, wordt door het laboratorium geaccepteerd. Bekijk vooraf ook de richtlijnen voor het inzamelen van de ontlasting in de folder, zodat de uitslag van het onderzoek betrouwbaar is.