Contact

Overhangende bovenoogleden

  1. Overhangende bovenoogleden

Bovenooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zo uitrekt dat hij op de wimpers rust of over de ogenleden heen gaat hangen. Dit wordt blepharochalasis genoemd (blepharo is het Griekse woord voor ooglid en chalasis betekent ontspanning). Blefarochalasis kan problemen geven bij het zien. Ook vinden mensen vaak dat ze er door de aandoening moe of oud uitzien.

Verder ervaren patiënten vaak een zwaar en moe gevoel, dat in de loop van de dag toeneemt. Blepharochalasis van de bovenoogleden is meestal een gevolg van het slapper worden van de huid rondom het oog. Soms gaat dit samen met het uitpuilen van vetweefsel vanuit de oogkas. De blepharochalasis kan hierdoor worden versterkt. Dit kan gecorrigeerd worden met behulp van een bovenooglidcorrectie.

Correctie van de wenkbrauwen

Overhangende bovenoogleden kunnen ook het directe gevolg zijn van een laagstand van de wenkbrauwen. Maar deze laagstand kan ook tegelijkertijd met een blepharochalasis plaatsvinden. In beide gevallen kan de plastisch chirurg een (aanvullende) correctie van de wenkbrauwen adviseren.

Specialisme en centra

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.