Contact

Rosacea

  1. Rosacea
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Rosacea

Rosacea is een aandoening van het gezicht, waarbij roodheid, pukkels, puistjes en kleine bloedvaatjes te zien zijn op neus, wangen, voorhoofd en kin. Rosacea komt meer bij vrouwen dan bij mannen voor. En het komt vooral voor bij blanke mensen met een licht huidtype. Zonlicht en andere vormen van warmte kunnen de klachten verergeren. Ook kunnen deze tijdelijk verergeren door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

Laserbehandeling

Rosacea is goed te behandelen met een speciale laser, de Pulsed Dye Laser. Deze laser geeft goede resultaten bij rosacea, maar ook bij huidaandoeningen zoals couperose, wijnvlekken en storende bloedblaartjes of- vaatjes in het gezicht of elders op het lichaam. 

Kwaliteit

Bij de huidtherapeuten van het Dermatologisch centrum kunnen patiënten terecht met een zieke en/of beschadigde huid. Heeft u een huidprobleem? Dan bent u bij onze huidtherapeuten in goede handen. Zij hebben jarenlange ervaring en zijn deskundig op het gebied van huid-, laser- en oedeemtherapie. Bovendien werken zij nauw samen met de dermatologen en cosmetisch artsen van Isala.

Specialisme en centra

Meer informatie