Contact

Wratjes

  1. Wratjes

Ouderdomswratjes

Ouderdomswratjes zijn goedaardige aangroeisels van de huid. Deze huidafwijking ontstaat vaak vanaf middelbare leeftijd. De wratjes zijn ruw en halfbolvormig. Er kunnen ook meerdere kleuren in voorkomen. Ouderdomswratjes kunnen overal op het lichaam voorkomen.

Steelwratjes

Steelwratjes zijn ook goedaardige aangroeisels van de huid. Het zijn huidkleurige of lichtbruine zachte plekjes op een steeltje. Ze komen vooral voor in de hals, oksels en soms in de liezen of op het ooglid. Vaak ontstaan steelwratjes bij plooien of op plekken waar de huid ‘schuurt’.

Behandeling

Vindt u ouderdoms- en/of steelwratjes storend? Dan kan de huidtherapeut van Isala Dermatologisch centrum deze verwijderen door:

  • coagulatie: de steelwratjes worden met een pincet vastgepakt en bij het steeltje weggebrand. 
  • wegschaven of bevriezen van ouderdomswratjes.

Kwaliteit

Bij de huidtherapeuten van het Dermatologisch centrum kunnen patiënten terecht met een zieke en/of beschadigde huid. Heeft u een huidprobleem? Dan bent u bij onze huidtherapeuten in goede handen. Zij hebben jarenlange ervaring en zijn deskundig op het gebied van huid-, laser- en oedeemtherapie. Bovendien werken zij nauw samen met de dermatologen en cosmetisch artsen van Isala.

Specialisme en centra