Contact

Zwangerschapsvergiftiging

  1. Zwangerschapsvergiftiging
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Te hoge bloeddruk

De term zwangerschapsvergiftiging wordt gebruikt als het gaat om ernstige complicaties tijdens de zwangerschap. Vijftien procent van alle zwangere vrouwen krijgt te maken met een vorm van zwangerschapsvergiftiging.

Zwangerschapsvergiftiging heeft niets te maken met de voeding tijdens de zwangerschap. In medische termen betekent zwangerschapsvergiftiging dat er op een bepaald moment in de zwangerschap (meestal rond de 24 weken) complicaties ontstaan door een te hoge bloeddruk (hypertensie). Zwangerschapsvergiftiging wordt daarom ook wel zwangerschapshypertensie genoemd. Een te hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap kan voor complicaties zorgen.

Als je last hebt van een hoge bloeddruk is het belangrijk om geen zwangerschapscontroles over te slaan, zodat je bloeddruk in de gaten kan worden gehouden en zo nodig kan worden behandeld. Zo kunnen complicaties voorkomen worden.

Specialisme en centra

Meer informatie