Contact
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Isala Academie

Beter worden in je werk, de laatste ontwikkelingen bijhouden, onderzoek doen of persoonlijke vaardigheden aanleren die het werk prettiger maken. Het kan allemaal bij de Isala Academie. Wij zijn specialist in opleiden, trainen, onderzoek en innovatie.

Welkom zorgtopper in spé

Welkom zorgtopper in spé

In Isala vinden we opleiden belangrijk én leuk. We hebben de grootste opleidingsdichtheid in de regio en bieden meer dan 60 opleidingen, waaronder verpleegkunde opleidingen, medisch ondersteunende opleidingen en medische opleidingen. Isala heeft alles in huis: van thoraxchirurgie tot neurochirurgie, van nucleaire geneeskunde tot NICU. Het ideale ziekenhuis om als leerling, student, coassistent of arts-assistent je opleiding te volgen.

Dag klaslokaal, hallo werkplek

Dag klaslokaal, hallo werkplek

Leren en jezelf ontwikkelen doe je wat de Isala Academie betreft het beste via werkplekleren. Zo leer je in de praktijk van de situaties die je op je werkplek tegenkomt. Door dit te combineren met leertechnologie zorgen we ervoor dat team- en individuele ontwikkeling zichtbaar wordt, dat je als deelnemer op ieder moment van de dag van en met elkaar (virtueel) kunt leren en dat er op de werkplek tijd en ruimte is om te leren.

Gunstig onderzoeksklimaat

Gunstig onderzoeksklimaat

Onderzoekers (in de dop) krijgen in Isala ondersteuning door de afdeling Innovatie en Wetenschap. Dit team van epidemiologen, een statisticus, researchverpleegkundigen, een innovator en data-, kwaliteits- en projectmanagers helpt bij subsidieaanvragen en ontwikkelt onderzoeksprotocollen. Validatie en zorginnovaties, het ontsluiten van big data en onderzoek in de keten worden daarbij steeds belangrijker.

Ervaringen

Meekijken met HBO student Roy Wolke

Roy Wolke is vierdejaars student aan het hbo-v. Zijn  laatste stage loopt hij op de Acute Opname Afdeling (AOA), een leer- en innovatie afdeling. ‘Het klinkt misschien cliché, maar ik wil iets goeds doen. En dat is voor mij een belangrijke reden om te kiezen voor het vak van verpleegkundige.'

Lees meer
Verpleegkundige bloeddrukmeter verpleegkamer

Teaching on the run

Voor artsen die AIOS opleiden is er de speciale Teach the Teacher opleiding van drie keer twee dagen. Een flinke tijdsinvestering, maar voor een hoofdopleider verplichte kost. Omdat binnen Isala – en in andere algemene ziekenhuizen - bijna alle artsen opleiden, ontwikkelde Paul Brand, kinderarts en tevens hoogleraar klinisch onderwijs, samen met twee vakgenoten het Teaching on the run programma.

Lees meer
Paul Brand, kinderarts en hoogleraar klinisch onderwijs