ISALA

Arts-assistenten

Isala is een groot topklinisch ziekenhuis in Zwolle (ruim 160 arts-assistenten, 978 bedden), waar alles draait om het geven van hoogwaardige zorg. Patiënten zijn bij ons te gast en beleven vaak zware, emotionele tijden. Dat geldt ook voor hun familie en vrienden. Vanzelfsprekend geven we professionele medische zorg, maar we willen er ook voor mensen zijn. Met aandacht en medeleven. Als topklinisch ziekenhuis besteden we veel aandacht aan innovatie, opleiding en onderzoek. De kennis die we in huis hebben, geven we daarom graag door!

Basiszorg en topklinische zorg

Isala biedt, naast basisvoorzieningen voor de patiënten uit regio, veel hooggespecialiseerde zorg van academisch niveau. Als arts-assistent profiteert u van beide. Want juíst die combinatie maakt een opleidingsplaats in een ziekenhuis als Isala aantrekkelijk. Isala heeft een hooggespecialiseerde functie op het gebied van hart- en neurochirurgie, stamcel- en beenmergtransplantaties, in vitro fertilisatie, perinatologie en neonatologie. Isala heeft tevens een erkenning als dialysecentrum en is aangewezen als traumacentrum. De Intensive care (IC) van Isala is erkend als een IC met het hoogste kwaliteitsniveau: een 'level drie' IC.

Isala is verder erkend als Expertisecentrum voor:

  • diabetes mellitus
  • neonatale intensive care en perinatologie
  • interventiecardiologie
  • invasieve behandeling van hartritmestoornissen
  • fertiliteit
  • osteogenesis imperfecta.

Een Expertisecentrum is een bijzonder type derdelijnsfunctie. In deze expertisecentra werken professionals die beschikken over door het beroepsveld erkende unieke kennis en/of vaardigheden in een betreffend aandoeningsgebied en die sterk betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek. Het centrum levert de expertise aan patiënten in een gebied dat veel groter is dan het gangbare verzorgingsgebied voor het ziekenhuis. Op deze terreinen fungeert Isala tevens als 'last resort' voor complexe en bijzondere gevallen.

Impressie van het ziekenhuis

In augustus van 2013 hebben we ons nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen. De organische architectuur van de nieuwbouw creëert een prettig klimaat voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Moderne technologie en nieuwe logistieke concepten en werkwijzen maken het geheel af. Dit filmpje geeft een impressie van het gebouw.