ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Anesthesiologie

​Binnen het specialisme Anesthesiologie van Isala zijn 33 anesthesiologen werkzaam. Ieder van hen richt zich op een eigen specifiek aandachtsgebied(en): cardioanesthesiologie, intensive care, kinderanesthesiologie, pijnbehandeling, trauma of onderzoek. Daarnaast werken de anesthesiologen voor diagnostiek en behandeling van chronische benigne pijn nauw samen met het multidisciplinaire pijnteam.

Aios

Het brede vakgebied van de Anesthesiologie in Isala is een aantrekkelijke leeromgeving voor u als aios. Tijdens het tweede jaar van uw opleiding kunt u hiervan profiteren, door uw opleiding bij ons te vervolgen. U krijgt de kans om met name routine te verkrijgen in loco-regionale technieken en u maakt kennis met de twee specifieke poliklinieken van de maatschap:

  • Preoperatief onderzoek
  • Pijncentrum.

De zorg binnen deze laatste polikliniek richt zich op patiënten met pijnproblemen, zoals:

  • acute pijnsyndromen
  • chronische pijn
  • pijn als gevolg van kanker.

Researchbureau

De maatschap hecht grote waarde aan ontwikkeling en vooruitgang en heeft daarom een eigen researchbureau: Research Anesthesiologie Athena Care. Van hieruit verricht zij, in samenwerking met enkele universitaire centra, medisch wetenschappelijk onderzoek.
Het ziekenhuis beschikt over veertien klinische en zes dagbehandelings OK’s. Alle snijdende specialismen zijn hierin vertegenwoordigd.

Duur van de opleiding

De opleiding tot anesthesioloog duurt vijf jaar.

Opleiders

​​​ dr. K. Kuizenga, opleider
​​​ dr. C.G. Olthof, plaatsvervangend opleider

 


 

Curriculum

Het eerste opleidingsjaar wordt gevolgd in het UMCG. Het tweede opleidingsjaar kan worden gevolgd in Isala. De rest van de opleiding vindt plaats in het UMCG. Eventueel zijn er, in nader overleg met de opleider Anesthesiologie van het UMCG en de MSRC, in de toekomst mogelijkheden om in het laatste jaar van de opleiding in Isala u te verdiepen in de aandachtsgebieden intensive care, cardioanesthesiologie, pijnbestrijding of wetenschap.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na registratie als specialist is subspecialisatie mogelijk in de aandachtsgebieden intensive care, pijnbehandeling, Mobiel Medisch Team (MMT) en cardioanesthesiologie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Anesthesiologie of over de opleiding tot anesthesioloog, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


23 september 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht