ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Ziekenhuisfarmacie

Binnen de vakgroep Klinische farmacie van Isala werken elf ziekenhuisapothekers met elk hun eigen specifieke aandachtsgebied. Er zijn drie opleidingsplaatsen.

De afdeling Klinische farmacie is ISO gecertificeerd en bestaat uit zes units:

  • management en beheer
  • assortiment en inkoop
  • productie
  • laboratorium
  • kwaliteitszorg
  • farmaceutische patiëntenzorg.

De ziekenhuisapothekers zijn dagelijks nauw betrokken bij de medicatie van alle voorkomende patiëntcategorieën. Ze zijn daarbij met name verantwoordelijk voor de medicatiebewaking en medicatiebegeleiding binnen Isala.

Duur van de opleiding

De opleiding tot ziekenhuisapotheker duurt vier jaar.

Toelatingseisen

Het is mogelijk om toegang te krijgen tot de opleiding als u de studie farmacie hebt afgerond.

Opleiders

  

 

 

 

 

 

 

 

Curriculum

De opleiding wordt deels centraal en deels decentraal aangestuurd. Het centrale deel van het eerste jaar bestaat uit tien cursusdagen. Het eerste jaar van uw opleiding is overigens ook een oriënterend jaar en tegelijk een beoordelingsjaar. Er wordt namelijk geëvalueerd of u geschikt bent voor de ziekenhuisfarmacie.
In het tweede en derde jaar wordt gestreefd naar verbreding en verdieping op de verschillende onderdelen van de ziekenhuisfarmacie. Het totaal aantal cursusdagen, verdeeld over beide jaren, bedraagt dan veertig.
Het vierde jaar besteedt u grotendeels aan wetenschappelijk onderzoek en specialisatie/differentiatie. Het zogenaamde registratie-onderzoek maakt een belangrijk deel uit van de opleiding. Dit start na goedkeuring van de opzet meestal in het tweede of derde jaar van de opleiding en wordt uiteindelijk gepresenteerd op een ledenvergadering van de beroepsgroep en gepubliceerd in een vaktijdschrift.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de opleiding tot ziekenhuisapotheker, bezoek dan de website van:

Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


29 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht