ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Basisarts (Geneeskunde)

​Wanneer je Geneeskunde studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat de mogelijkheid dat je tijdens de masteropleiding je senior coschappen (M2) alsook je semi-artsstage en stage wetenschap (M3) in Isala volgt. Als grootste niet-academisch ziekenhuis bieden wij topklinische zorg aan patiënten in de wijde regio. Voor jou als aankomend arts een aantrekkelijke omgeving om veel te kunnen leren.

Duur van de opleiding

De opleiding tot basisarts bestaat uit een driejarige bachelor opleiding en een driejarige masteropleiding.

Toelatingseisen

Het aantal plaatsen voor de opleiding Geneeskunde is beperkt. Toelating tot de opleiding Geneeskunde gaat via een selectieprocedure.

Curriculum

In september 2014 is gestart met een nieuw onderwijsprogramma, G2020. Dit programma heeft vier learning communities (profielen/profiles) met elk circa 100 studenten. Binnen de learning community leren studenten geneeskunde in de context van: 'Duurzame Zorg', 'Intramurale Zorg', 'Molecular Medicine' of 'Global Health'. Je kiest vooraf welke community jou het meest aanspreekt, en als je geselecteerd wordt dan volg je het hele bachelor programma binnen deze community. Alle communities leiden op tot hetzelfde bachelor diploma. Na de bachelor stromen studenten uit alle vier de learning communities door in hetzelfde masterprogramma en als alles goed gaat verlaat je na zes jaar als basisarts de universiteit.

Masterfase 2

Voor studenten geneeskunde van de RUG is het mogelijk om tijdens de masteropleiding Seniorcoschappen binnen Isala te doen.

Masterfase 3

Tijdens het laatste jaar van je masteropleiding ga jij je voorbereiden op de toekomstige beroepsuitoefening. Je loopt een semi-arts stage en een stage wetenschap. Isala hecht veel waarde aan deze stages. Jaarlijks heeft het ziekenhuis dan ook meerdere plaatsen beschikbaar. Niet alleen voor studenten van de RUG, maar ook (beperkt) voor studenten van andere universiteiten.

Accreditatie

Na afronding van de studie geneeskunde ontvang je het diploma basisarts en word je ingeschreven in het BIG-register.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na je diplomering als basisarts kun je de opleiding vervolgen door je te specialiseren in bijvoorbeeld de huisartsgeneeskunde, de verpleeghuisgeneeskunde, de sociale geneeskunde of één van de ziekenhuisspecialismen. Maar je kunt je ook verder ontwikkelen in een onderzoeksopleiding.

Meer informatie

Wil je meer weten over het vak of over de opleiding, bezoek dan de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

Uiteraard kun je ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wil je contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


17 februari 2017

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht