ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Cardiaccareverpleegkundige

Wil jij je specialiseren in de problematiek van de cardiologische patiënt? Als cardiaccareverpleegkundige bied je gespecialiseerde zorg aan patiënten met ritme- of geleidingsstoornissen of acute cardiale aandoeningen. Je stelt de juiste hulpvragen vast en bent een goede gesprekspartner van de cardioloog.

Duur van de opleiding

De opleiding tot cardiaccareverpleegkundige duurt twaalf maanden. Wel vragen we van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (MBO/HBO).

Curriculum

Naast de praktische opleiding in Isala, wordt het theoretisch deel verzorgd door de UMC Utrecht Academie. Tijdens de opleiding tot cardiaccareverpleegkundige leer je om geheel zelfstandig zorg te bieden aan cardiologische patiënten waarvan de vitale functies zijn bedreigd.

De opleiding is opgebouwd van laag- naar hoogcomplex en bestaat uit vijf modules:

  • Module 1 Acute zorg
  • Module 2 Basisbewaking, ondersteuning en overname vitale functies
  • Module 3 Zorg bij respiratoire, cardiologische en cardiochirurgische aandoeningen
  • Module 4 Acute cardiologie
  • Module 5 Verdieping professioneel handelen.

Ontwikkelen en verdiepen van competenties in maatschappelijk handelen, kennis en wetenschap zoals: klinisch redeneren, Evidence Based Practice/Best Practice en patiëntveiligheid.

Accreditatie

De opleiding tot cardiaccareverpleegkundige is landelijk erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Nadat u bent geslaagd voor het eindexamen ontvangt u het CZO-diploma cardiaccareverpleegkundige.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala.

Meer informatie

Wil je meer weten over cardiologie of over de opleiding tot cardiaccareverpleegkundige, bezoek dan eens de website van UMC Utrecht Academie. Onderaan deze pagina vind je links naar de gerelateerde specialismen in Isala.

Uiteraard kun je ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wil je contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


1 november 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht