ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Cardiologie

​De specialisten binnen het specialisme Cardiologie van Isala kijken verder dan de algemene zorgtaken. De maatschap, die beschikt over een erkende A-opleiding, richt zich op alle vormen van cardiologie. Dat betekent dat ook elektrofysiologie, interventiecardiologie en klinische thoraxchirurgie belangrijke aandachtsgebieden zijn.

Binnen de maatschap Cardiologie zijn 26 cardiologen werkzaam. Ieder van hen richt zich op een eigen specifiek aandachtsgebied(en): algemene cardiologie, interventiecardiologie, nucleaire cardiologie, echocardiografie, cardiale MRI, electrofysiologie, transmurale zorg, hartrevalidatie, hartfalen, preventie en vaatrisico. Op de afdeling zijn tevens fellows en chefs de clinique werkzaam.

Aios

De Zwolse cardiologen staan hoog aangeschreven. Met hun brede kennis en ervaring staan ze dan ook garant voor een aantrekkelijke leeromgeving. Als aios verricht u binnen de maatschap de reguliere werkzaamheden, maar daarnaast krijgt u ruim de gelegenheid om deel te nemen aan researchprojecten. Als mogelijke keuzestages kunt u kiezen voor: invasieve cardiologie, pacemaker en electrofysiologie, algemene klinische cardiologie en beeldvorming.

Researchbureau

De maatschap hecht grote waarde aan ontwikkeling en vooruitgang en heeft daarom een eigen researchbureau: Diagram. Van hieruit verricht zij (patiëntgerelateerd) klinisch wetenschappelijk onderzoek, commercieel en niet-commercieel oorspronkelijk onderzoek. Er wordt regelmatig gepubliceerd in de belangrijke vakbladen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot cardioloog duurt zes jaar. De eerste twee jaar volgt u als aios de basisopleiding algemene interne geneeskunde, daarna vier jaar cardiologie. Het is mogelijk om de gehele opleiding cardiologie te volgen in Isala.

Opleiders

   dr. A.R. Ramdat Misier, opleider
   dr. A.W.J. van 't Hof, plaatsvervangend opleider
 
 

Curriculum

Na de basisopleiding algemene interne geneeskunde wordt de laatste vier jaar opgebouwd uit verschillende opleidingsperioden binnen het specialisme Cardiologie. Uiteraard volgt u daarnaast het verplichte cursorisch onderwijs. Hieronder een globaal overzicht van de opleidingsperioden.

Stageschema

6 maanden CCU/EHH, 6 maanden beeldvorming, 6 maanden HCK stage, 3 maanden electrofysiologie, 6 maanden verpleegafdeling, 3 maanden thoraxchirurgie, 3 maanden consulten, 3 maanden congenitale cardiologie en 12 maanden cardiologie differentieel.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Cardiologie of over de opleiding tot cardioloog, bezoek dan de website van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie. Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.

Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


8 januari 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht