ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Gipsverbandmeester

​Bij het werk van een gipsverbandmeester denken we al snel aan een gebroken ledemaat en het bijbehorende witte gips. Het is echter veel meer en erg veelzijdig. Zo krijg je binnen Isala te maken met diverse specialismen, zoals Chirurgie, Orthopedie, Neurologie, Plastische chirurgie en Revalidatiegeneeskunde. Je ziet en behandelt patiënten van alle leeftijden.

 

Als gipsverbandmeester behandel je alle patiënten die afwijkingen, ziekten of letsels hebben aan het 'steun- en bewegingsapparaat'. Met andere woorden: alles wat te maken heeft met botten, spieren, pezen en gewrichten, maar ook met gewrichtsbanden en kapsels. Je kunt bij de behandeling verschillende technieken toepassen. Zoals daar zijn: beweeglijke en onbeweeglijke ondersteuning, trek- en buigkrachten, en technieken om vergroeide onderdelen van het steun- en bewegingsapparaat weer in de juiste richting te leiden. Om deze behandelingen uit te kunnen voeren, staan voor jou diverse materialen ter beschikking. Niet alleen het traditionele witte gips, maar ook diverse polyester- en glasvezelproducten, evenals tape en andere bandages.

Duur van de opleiding

De specialistische vervolgopleiding gipsverbandmeester duurt twee jaar en bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Wij verwachten van je, dat je bij de start van de opleiding minstens 24 uur werkt in de gipsverbandkamer van Isala. Dit brengt met zich mee dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Toelatingseisen

Je kunt de vervolgopleiding gipsverbandmeester volgen, als je in het bezit bent van een BIG-registratie als verpleegkundige (mbo/hbo).

Curriculum

De landelijke opleiding tot gipsverbandmeester wordt verzorgd door het opleidingsinstituut van het Erasmus MC te Rotterdam. De theorieopleiding bestaat uit 42 scholingsdagen verdeeld over 7 cursusweken en een aantal terugkomdagen. Het praktijkdeel volg je in Isala.

De opleiding is erkend door de beroepsvereniging Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN), de Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV), de Nederlandse Vereniging van Traumatologen (NVT) en het College Zorg Opleidingen (CZO). Voor het beroep van gipsverbandmeester is een beroepsdeelprofiel ontwikkeld. Dit heeft onder meer tot doel, de juiste kwaliteit en positie van de beroepsbeoefenaar te bewerkstelligen en te bewaken. De competenties uit het beroepsdeelprofiel vormen het fundament van de opleiding en zijn herkenbaar voor iedere gipsverbandmeester.

Accreditatie

Na afronding van de studie ontvang je het diploma gipsverbandmeester en een bewijs van erkenning van de beroepsvereniging Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN). Ook word je opgenomen in het CZO-register.

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala.

Meer informatie

Wil je meer weten over het vak van gipsverbandmeester of over de opleiding, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vind je links naar de gerelateerde specialismen in Isala.

Heb je behoefte aan meer informatie? De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wil je contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


1 november 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht