ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Heelkunde

​Binnen de Heelkunde in Isala zijn veertien chirurgen werkzaam. Ieder van hen richt zich op een of meerdere specifieke aandachtsgebieden: vaatchirurgie, traumatologie, hoofd/hals chirurgie, GE chirurgie, endoscopische, gastro-intestinale en oncologische chirurgie. Daarnaast werken de specialisten nauw samen met de maatschap orthopedische chirurgie.

Isala kent een chirurgische verpleegafdeling, een afdeling Acute opname, een Behandelcentrum en een Spoedeisende hulp. Ook zijn er chirurgische bedden op de Kinderafdeling en de Intensive care.

Het specialisme Chirurgie heeft drie poliklinieken:

  • Gastro-enterologie/Oncologie
  • Traumatologie
  • Vaatchirurgie.

Aios

De afdeling besteedt veel aandacht aan de opleiding van aios. Alle stafleden volgen cursussen over het opleiden van aios. Bovendien worden de stafleden regelmatig anoniem beoordeeld door de aios. De opleiding krijgt nog een extra dimensie doordat Isala fungeert als regionaal traumacentrum.
Als aios in Isala volgt u een aantal verplichte stages, onder andere op de Intensive care en de Spoedeisende hulp. Voor de andere stages is de keus aan u. Iedere vrijdagmiddag worden alle aanwezige aios, en zo mogelijk ook stafleden en aios, uitgeroosterd voor verplicht lokaal cursorisch onderwijs. De invulling van het vrijdagmiddagonderwijs wordt volgens een van te voren vastgesteld rooster met onderwerpen verzorgd door steeds een jongerejaars assistent, een ouderejaars assistent en een chirurg, eventueel aangevuld met een gastspreker.

Duur van de opleiding

De opleiding tot chirurg duurt zes jaar. Als aios doorloopt u hiervan minimaal twee en maximaal vier jaar in het UMC Groningen. De andere jaren volgt u uw opleiding in Isala of in een ander ziekenhuis in de regio Noordoost-Nederland.

Opleiders

dr. V.B. Nieuwenhuijs, plaatsvervangend opleider 

Curriculum

De eerste twee jaren van de opleiding worden de zogenaamde 'common trunk' genoemd. Dit houdt in dat u met alle assistenten in de regio, die de (voor)opleiding heelkunde doen, twee jaar gestructureerd cursorisch onderwijs volgt. Dit onderwijs vindt eens in de drie weken plaats in het Universitair Medisch Centrum Groningen. De opleiding kent verplichte stages in de deelgebieden: traumatologie, oncologische chirurgie, kinderchirurgie, hepatobiliaire chirurgie, vaatchirurgie en abdominale chirurgie. Ook uw keuzestage kunt u volgen in een van deze deelgebieden.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na uw registratie als specialist kunt u zich verder specialiseren in een van de subspecialisaties: traumatologie, vaatchirurgie, chirurgische oncologie of abdominale chirurgie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Chirurgie of over de opleiding tot chirurg, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


29 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht