ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Interne geneeskunde

​Isala is het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland. Dit brengt met zich mee dat het wordt bezocht door zeer diverse patiënten. Voor u, als aios, een aantrekkelijke omgeving om in korte tijd veel ervaring op te doen binnen uw vakgebied. Binnen het specialisme Interne geneeskunde zijn vijfentwintig internisten werkzaam. Ieder van hen richt zich op een eigen specifiek aandachtsgebied(en): nefrologie, diabetes, endocrinologie, hematologie, oncologie, vasculaire geneeskunde, hematologie en infectieziekten/HIV.

Aios

De internisten hechten grote waarde aan de opleiding. Zo is er veel aandacht voor onderwijsbesprekingen en leermomenten tijdens de zorg en overdrachten. Het contact met de supervisoren is laagdrempelig en er heerst een plezierige sfeer in de assistentengroep.

Tijdens uw opleiding loopt u zaalstage en polikliniekstage in Isala. Daarnaast kunt u kiezen uit stages: cardiologie, nefrologie, longziekten, oncologie, intensive care geneeskunde, hematologie en algemene interne geneeskunde.

Duur van de opleiding

De opleiding tot internist duurt zes jaar. In principe volgt u de eerste drie jaar van de opleiding in Isala of in een ander geaffilieerd ziekenhuis in de regio.

Opleiders

​​​ H.P.E. Peters, opleider 
​​​ dr. P.H.P. Groeneveld, plv. opleider

 

 

 

Curriculum

De opleiding is opgedeeld in 16 maanden interne geneeskunde, 32 maanden stages in verschillende deelgebieden van de interne geneeskunde en 24 maanden keuzestages in een aandachtsgebied. Waarschijnlijk wordt het op afzienbare termijn mogelijk om 2 kortere verdiepingsstages van 8 maanden te volgen. De stages polikliniek, consulten en intensive care zijn verplicht. Voor de keuzestages kunt u kiezen uit de volgende aandachtsgebieden: algemene interne, geriatrie, infectieziekten, longziekten, cardiologie, endocrinologie, hematologie, maag-darm-leverziekten, nefrologie, oncologie, reumatologie en acute opname.

Sollicitatie

In regionaal verband wordt bepaald wie deel kan nemen aan de opleiding. Daarvoor zijn er elk jaar drie sollicitatierondes. De sollicitatiecommissie bestaat uit vijf personen: de opleider en de plaatsvervangend opleider van het UMCG, twee opleiders uit geaffilieerde ziekenhuizen en een aios.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Interne geneeskunde of over de opleiding tot internist, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


23 september 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht