ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Interventie laborant/ verpleegkundige acute cardiologie

​Binnen Isala wordt het specialisme Cardiologie op hoog niveau en in de volle breedte beoefend. Op de afdeling Invasieve cardiologie, met 5 hartkatheterisatiekamers en 45 medewerkers, vindt u dan ook een afwisselend werkterrein.

Als interventie laborant of verpleegkundige acute cardiologie assisteert u de cardioloog of arts-assistent bij CAG’s, PCI’s, pacemaker- en ICD implantaties, elektrofysiologisch onderzoek en ablaties. U draagt daarbij de zorg voor een nauwkeurige registratie van deze verrichtingen. Tegelijk zorgt u tijdens de ingreep voor de nodige begeleiding van de patiënt. Naast deze reguliere werkzaamheden neemt u deel aan wetenschappelijk onderzoek.

Duur van de opleiding

Afhankelijk van uw vooropleiding krijgt u mogelijk vrijstellingen. Cardiac care verpleegkundigen met een recent diploma komen in aanmerking, om met vrijstellingen, een verkort programma te volgen.

Toelatingseisen

U kunt de opleiding volgen als u in het bezit bent van BIG-registratie als verpleegkundige eventueel aangevuld met mediumcare of IC/CCU aantekening, een diploma cardiofysiologisch laborant (non-invasief) of een diploma röntgenlaborant. Andere vooropleidingen zijn bespreekbaar.

Curriculum

Naast de praktische opleiding in Isala, wordt het theoretische deel verzorgd door het Wenckebach Instituut (het opleidingsinstituut van het UMCG).

De opleiding maakt deel uit van het cluster Acute Zorg. Dat betekent dat vier van de vijf modules meer algemeen van aard zijn. Het afdelingsspecifieke deel van de opleiding wordt verzorgd in module 3.

Daarin komt onder meer aan de orde:

 • de zorg voor ischemische patiënten
 • de zorg voor patiënten met een hartziekte
 • drukmetingen in en om het hart
 • pacemaker implantatie
 • stralingshygiëne
 • het lezen en interpreteren van een ECG
 • ritme- en geleidingstoringen.

De algemene programmaonderdelen zijn:

 • methodische beroepsuitoefening en preventie
 • gezondheidsvoorlichting en opvoeding (GVO) en psychosociale zorg
 • coördineren en organiseren van zorg
 • kwaliteitszorg.

Verder zijn er workshops over de intra-aortale ballonpomp en de externe pacemaker, en volgt u de training 'Advanced life support'.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Wilt u na uw opleiding uw kennis en kunde verder verdiepen? Dan kunt u doorstromen naar de opleiding tot Physician Assistant of verpleegkundig specialist, de research of de industrie (sales/productspecialist).

Sollicitatie

Op het moment dat er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, vermelden we dit op de vacaturesite van Isala.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Cardiologie of over de opleiding tot interventie laborant of verpleegkundige acute cardiologie, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


8 januari 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht