ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Longziekten en tuberculose

​Het specialisme Longgeneeskunde richt zich op onderzoek, behandeling en preventie van longziekten. De zeven longartsen in Isala hebben daarbij ieder enkele specifieke aandachtsgebieden: allergologie, chronische hoest, longkanker, revalidatie, slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen, longfibrose en pulmonale hypertensie. Om de zorg rondom bepaalde ziektebeelden nog beter te kunnen faciliteren zijn speciale poliklinieken ingericht:

  • longpoli
  • hoestpoli
  • oncologiepoli
  • slaapapneupoli
  • revalidatiepoli
  • allergologiepoli
  • dyspnoe-poli
  • pulmonale hypertensie-poli.

Het brede vakgebied van Longgeneeskunde in Isala biedt u een uitdagende leeromgeving. U kunt zich hier uitstekend specialiseren als longarts.

Duur van de opleiding

De opleiding tot longarts duurt zes jaar. De eerste twee jaar volgt u de vooropleiding interne geneeskunde, de volgende vier jaar is de specialisatie Longziekten. Het is nu nog mogelijk de gehele opleiding tot longarts te volgen binnen Isala. Het ligt echter in de bedoeling dat er in de toekomst tenminste een stage van zes maanden in het UMCG zal plaats vinden.

Opleiders

dr. J.A. Stigt, opleider
dr. J.W.K. van den Berg, plaatsvervangend opleider

Curriculum

De opleiding tot longarts bestaat uit herkenbare blokken van vier maanden tot een jaar. U begint de specialisatie met een zaalstage van een jaar, gevolgd door verrichtingen, intensive care (voor zover niet tijdens de eerste twee jaar vervuld), oncologie, longfunctie, longrevalidatie en consultstage.

De polikliniekstage loopt door de gehele opleiding heen. In het zesde en tevens laatste jaar is er ruimte voor keuzestages. U kunt zich daarbij met name richten op slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen, poliklinische longrevalidatie, longoncologie, endobronchiale technieken en inspanningsfysiologie.

Ook wanneer u de opleiding elders volgt, kunt u deze keuzestages in Isala doorlopen.

Sollicitatie

Wilt u meer weten over de sollicitatieprocedure, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de opleider of mailen naar info.longarts@isala.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Longgeneeskunde of over de opleiding tot longarts, bezoek dan eens de website van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


29 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht