ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Maag-, darm- en leverziekten

​Binnen het specialisme Maag-, darm- en leverziekten (MDL) van Isala zijn tien MDL-artsen werkzaam. Zij zien een grote en gevarieerde groep patiënten, met veel pathologie. Zo omvat het verwijsgebied voor hepatobiliaire aandoeningen ongeveer een half miljoen patiënten. De MDL-artsen hebben veel aandacht voor endoscopische technieken.

Aios

Het brede werkterrein van de MDL-artsen zorgt voor u als aios voor een aantrekkelijke leeromgeving. Wekelijks verzorgen de artsen onderwijsbijeenkomsten (wetenschap, casuïstiek en verdieping) en multidisciplinair overleg met andere specialismen. Wat betreft de stages, is het in de meeste gevallen opgedeeld in een zaalstage van zes maanden en een gecombineerde endoscopie-polistage van achttien maanden.

Duur van de opleiding

De opleiding tot maag-darm-leverarts duurt zes jaar en heeft een vooropleiding interne geneeskunde van twee jaar. Tijdens uw opleiding bent u maximaal twee jaar werkzaam in Isala. De laatste twee jaar van uw opleiding werkt u in het UMC Groningen.

Opleiders

dr. M.A.C. Meijssen, opleider 
dr. J. Vecht, plaatsvervangend opleider 

 

Curriculum

De eerste 2 jaren volgt men de vooropleiding interne geneeskunde. Hierbij wordt een jaar algemeen interne zaalstage gedaan. Tijdens de vervolgopleiding MDL in Isala volgt u een aantal verplichte stages:

  • klinische zaalstage
  • polikliniek, vaak gecombineerd met endoscopie
  • stage functieonderzoek
  • consulten.

In het eerste jaar van de vervolgopleiding ligt het accent op het aanleren van diagnostische endoscopische vaardigheden. Het tweede jaar komen daar de therapeutische ingrepen bij. Tijdens de fase in het academisch ziekenhuis kunt u zich desgewenst richten op een specifiek aandachtsgebied. Op dit moment kan dat zijn de hepatologie, de oncologie of de geavanceerde endoscopie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme of over de opleiding tot Maag-Darm-Leverarts, bezoek dan eens de website van de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen. Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.

Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


15 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht