ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

​Binnen het specialisme Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie van Isala zijn zeven kaakchirurgen werkzaam. Zij houden zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van ziekten en afwijkingen in de mond, de kaken en het aangezicht. De specifieke aandachtsgebieden van de kaakchirurgen zijn naast de dento-alveolaire chirurgie de (pre) implantologische chirurgie, correctieve gelaatschirurgie, traumatologie en 'oral medicine' waaronder speekselklierdiagnostiek en -chirurgie.

Aios

De veelzijdigheid van de kaakchirurgie in Isala zorgt voor een aantrekkelijke leeromgeving. Vanaf uw tweede jaar als aios kunt u daar van profiteren, door uw klinische vaardigheden verder op te doen binnen Isala. Daarnaast wordt er de mogelijk geboden deel te nemen aan bestaande onderzoekslijnen. Wij bieden die mogelijkheid zowel aan aios uit het UMCG als uit het AMC.

Duur van de opleiding

De opleiding tot kaakchirurg duurt vier jaar. Om te kunnen starten met de opleiding dient u zowel de studie Geneeskunde als de studie Tandheelkunde te hebben afgerond. Zowel artsen als tandartsen kunnen bij vrijwel alle Nederlandse universiteiten voor gedeelten van hun tweede studie vrijstellingen krijgen. Hiervoor zijn vaak lokale afspraken gemaakt. Het is aan te bevelen u hierover goed te informeren.

Opleiders

drs. E.M. Baas, opleider 
drs. J. M. van Ingen, plaatsvervangend opleider
 

Curriculum

Het eerste jaar van uw opleiding tot kaakchirurg volgt u in een universitaire opleidingskliniek. In het tweede of derde jaar kunt u de opleiding vervolgen in Isala of in een ander niet-academisch ziekenhuis. Het laatste jaar van de opleiding wordt altijd afgerond in het academisch opleidingsziekenhuis zoals het UMCG of AMC.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na registratie als kaakchirurg is subspecialisatie mogelijk tot hoofd-halsoncoloog.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie of over de opleiding tot kaakchirurg, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


15 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht