ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Obstetrie en Gynaecologie

Met zestien gynaecologen, twee fellows, en één of twee chef de cliniques is de afdeling Gynaecologie van Isala één van de grootste van ons land. Het is een specialisme met een aantal topklinische functies op het gebied van verloskunde, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde, te weten: perinatologie, IVF/ICSI, antenale diagnostiek, bekkenbodemcentrum met opleiding, endometriosecentrum, gynaecologische oncologie en geavanceerd ultrageluidsonderzoek.

Elke gynaecoloog heeft zich, naast algemene gynaecologie en verloskunde, gespecialiseerd in één of meer aandachtsgebieden, zoals endoscopische chirurgie, oncologie, perinatologie, prenatale diagnostiek, seksuologie, urogynaecologie en voortplantingsgeneeskunde.

Speciale poliklinieken

Naast de polikliniek Gynaecologie, voor algemene gynaecologische, oncologische en seksuologische problemen, kent het specialisme nog zes gespecialiseerde poliklinieken:

  • cervixpolikliniek
  • menopauzepolikliniek
  • menstruatiepolikliniek
  • bekkenbodempolikliniek
  • fertiliteitscentrum
  • verloskunde.

Op deze laatstgenoemde polikliniek vinden de zwangerschapscontroles en de prenatale diagnostiek plaats. Het Fertiliteitscentrum is buiten Isala gesitueerd, in een apart gebouw op loopafstand van het hoofdgebouw. Hier zijn naast drie gynaecologen en twee klinisch embryologen, twee klinisch psychologen ook vier fertiliteitsartsen werkzaam.

Aios

Het brede werkterrein én de aanwezigheid van een aantal topklinische functies, bieden u als aios een uitdagende leeromgeving. Als u voor uw keuzestage voor Isala kiest, is het mogelijk om te kiezen voor Oncologie, Perinatologie, prenatale diagnostiek, minimaal invasieve gynaecologie, seksuologie en fertiliteit.

Duur van de opleiding

De opleiding tot gynaecoloog duurt zes jaar. De eerste twee jaar daarvan vindt plaats in een niet-universitair ziekenhuis. De volgende twee jaar volgt u in het UMC Groningen, en het vijfde en zesde jaar weer in een niet-universitair ziekenhuis. Het zesde jaar kunt u ook gebruiken om in een van de clusterziekenhuizen of elders een specifiek aandachtsgebied te ontwikkelen.

Opleiders

dr. B.J. Cohlen, opleider
dr. W.K.H. Kuchenbecker, plv. opleider 

 

 

Curriculum

Het opleidingscurriculum bestaat uit stages in de aandachtgebieden obstetrie, perinatologie, algemene gynaecologie, oncologie en voortplantingsgeneeskunde. De opleiders in de betrokken ziekenhuizen maken clusterbrede afspraken over de invulling van de opleiding. In de regio Noord en Oost wordt veel aandacht besteed aan curriculumopbouw en onderwijsvernieuwing en is de opleiding persoonlijk toegesneden op de wensen van de aios.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na uw registratie als specialist kunt u zich verder specialiseren in een van de subspecialisaties perinatologie, oncologie, bekkenbodem of voortplantingsgeneeskunde.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Obstetrie en Gynaecologie of over de opleiding tot gynaecoloog, bezoek dan de website van

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


23 september 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht