ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Orthopedie

​Binnen het specialisme Orthopedie in Isala zijn acht orthopeden werkzaam. Ieder van hen heeft zijn eigen specifieke aandachtsgebied: sportorthopedie, artroscopie, traumatologie, prothesiologie, kinderorthopedie, rugchirurgie, reumachirurgie, bovenste extremiteit en enkel/voetchirurgie. De vakgroep Orthopedie werkt binnen een maatschap nauw samen met de vakgroep Heelkunde. De Zwolse orthopeden zijn zeer actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en publiceren regelmatig in nationale en internationale tijdschriften. Bovendien vervullen de orthopeden een voortrekkersrol in communicatietrainingen.

Aios

Als aios volgt u één tot drie jaar van uw orthopedische opleiding in Isala en één jaar in het UMC Groningen. Per half jaar wordt u aan een specialist ‘gekoppeld’, waardoor u met alle facetten van de orthopedie in aanraking komt.

Het laatste jaar van uw opleiding is in principe een verdiepingsjaar, dan kiest u een deelgebied waarin u zich verder wilt specialiseren: rugchirurgie, kinderorthopedie, voet en enkel, prothesiologie, sportorthopedie of traumatologie.

Duur van de opleiding

De opleiding tot orthopeed duurt zes jaar. De eerste twee jaar volgt u de opleiding algemene heelkunde, daarna vier jaar orthopedie. Afhankelijk van uw opleidingsschema volgt u één tot drie jaar hiervan in Isala of in een ander niet-universitair ziekenhuis.

Opleiders

Dr. R.G. Zuurmond, plaatsvervangend opleider

Curriculum

Een opleiding tot orthopeed in de regio Noordoost-Nederland betekent een opleiding in een grote regio met een homogene opleidingsstructuur. In de vooropleiding algemene heelkunde volgt u de basiscursus heelkunde. In het nieuwe opleidingscurriculum wordt het mogelijk om in het zesde jaar verdiepingscursussen te volgen in de geaffilieerde ziekenhuizen.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na uw registratie als specialist zijn fellowships heup-knie-rug-chirurgie, traumatologie en kinderorthopedie mogelijk.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Orthopedie of over de opleiding tot orthopeed, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


19 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht