ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Plastische chirurgie

​Het vakgebied Plastische chirurgie in Isala is zeer divers. Als arts-assistent in opleiding krijgt u maximale ‘exposure’, met relatief veel handchirurgie.

Hand-polscentrum

Het Isala Hand-polscentrum geldt in medisch Nederland als dé standaard. Zeven plastisch chirurgen, zes fysiotherapeuten, vier ergotherapeuten, twee revalidatieartsen en indien nodig een psycholoog, houden zich met zo’n beetje alles bezig wat met de hand te maken heeft. Behalve het wekelijks spreekuur zijn er maandelijkse spreekuren voor bijzondere gevallen en voor reumapatiënten. Vier van de plastisch chirurgen hebben een internationale erkenning als handchirurg. Dat is bijzonder, er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen met deze erkenning. Het Hand-polscentrum kent een vorm van samenwerking met fysio- en ergotherapeuten in de uitgebreide regio. Een regio, die zich uitstrekt van Emmen tot Harderwijk en van Lelystad tot Hardenberg.

Aandachtsgebieden

De zeven plastisch chirurgen werken op drie verschillende aandachtsgebieden:

  • hand- en polschirurgie: Dupuytren, Carpaal Tunnel Syndroom, hokkende vinger, artrose/slijtage van gewrichten, afwijkingen ten gevolge van reuma, ganglion en peesletsels
  • reconstructieve chirurgie: borstreconstructie na borstamputatie, correctie van hazenlip en/of open gehemelte (schisis), microscopische reconstructies, reïnnervatie van de penis bij open rug (spina bifida) en verlamming (dwarslaesie)
  • cosmetische ingrepen: borstvergroting, borstverkleining, neuscorrectie, correctie van flaporen, buikwandcorrectie, facelift en ooglidcorrecties.

Spreekuren

Naast de klinische afdeling en de dagbehandeling kent de afdeling voor plastische chirurgie van Isala meerdere (multidisciplinaire) spreekuren en poliklinieken, zoals het:

  • hand- en polsspreekuur
  • facialisspreekuur
  • sportgeneeskundig handenspreekuur
  • reumaspreekuur
  • revalidatiespreekuur
  • schisisspreekuur
  • spreekuur spasticiteit bij kinderen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot plastisch chirurg duurt zes jaar. De eerste twee jaar volgt u de vooropleiding algemene heelkunde. Het verdient de voorkeur dat u deze vooropleiding volgt in de OOR Noord- en Oost-Nederland, maar u kunt ook kiezen voor een ander ziekenhuis dat dezelfde opleiding biedt. De daaropvolgende vier jaar volgt u de opleiding tot plastisch chirurg in Isala. Tijdens deze periode is er een uitwisseling mogelijke met de afdeling plastische chirurgie van het UMCG en bevat deze periode een stage in het brandwondencentrum in Groningen.

Opleiders

dr. P. Houpt, plaatsvervangend opleider

 

Curriculum

Tijdens de vooropleiding algemene heelkunde volgt u de basiscursus heelkundige specialismen. In het vervolg van uw opleiding kunt u één jaar besteden aan wetenschappelijk onderzoek in Isala of aan een stage in een kliniek elders.

Sollicitatie

Wilt u solliciteren, neem dan contact op met de opleider van Isala.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Plastische chirurgie of over de opleiding tot plastisch chirurg, bezoek dan eens de websites van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


19 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht