ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Psychiatrie

​De psychiatrische polikliniek en de psychiatrische afdeling van Isala zijn breed georiënteerd: ze bieden integrale diagnostiek, poliklinische behandeling, kortdurende klinische behandeling, dag- en deeltijdbehandeling en crisisinterventie bij psychiatrische stoornissen en problematisch gedrag. Voor u als toekomstig psychiater een aantrekkelijke omgeving om het vak te leren.

Veelzijdig

De werkzaamheden op de psychiatrische afdeling zijn veelzijdig. Zo vervult de afdeling een belangrijke rol bij de eerste (diagnostiek) opnamen in de psychiatrie, van met name patiënten met depressieve klachten, eerste psychose, angststoornissen et cetera. Verder ondersteunt de afdeling Psychiatrie de klinische afdelingen bij opgenomen somatische patiënten met psychiatrische klachten. Er is een samenwerkingsverband met Dimence.

Specifieke aandachtsgebieden

De drie psychiaters van Isala hebben ieder hun eigen aandachtsgebied. Bijzonder is, dat een van hun zich specifiek richt op zwangeren met een verhoogd risico op een psychiatrische problemen rondom de zwangerschap. Andere aandachtsgebieden zijn 'bipolaire stoornissen' en onverklaarde pijnklachten.

De individuele aandachtsgebieden van de verschillende psychiaters zijn zeer divers. U kunt daarbij denken aan: relatieproblematiek, stemmingsstoornissen, CVS, fibromyalgie, stemmingsstoornissen, burnout, (chronische) pijnklachten, vermoeidheidsklachten, zwangerschap en psychiatrie.

Aios

Kiest u in uw keuzejaar voor ziekenhuispsychiatrie, dan biedt Isala u de mogelijkheid om dat hier te volgen.

Duur van de opleiding

De opleiding tot psychiater duurt vierenhalf jaar. De eerste drie jaar volgt u de basisopleiding psychiatrie, daarna een half jaar sociale psychiatrie en tot slot is er een keuzestage van een jaar.

De opleiding wordt verzorgd binnen het opleidingsconsortium Psychiatrie Noord-Nederland, waarin zes instellingen participeren. In elk van de instellingen kunt u de opleiding tot psychiater volgen. De keuzestage wordt soms in een ander(e) ziekenhuis of instelling gevolgd.

Opleiders

  
dr. M.L.M. van der Loos, opleider

Curriculum

Gedurende de opleiding is het onderwijs geconcentreerd in de eerste drie jaar. Hoewel de nadruk ligt op zelfstudie, wordt ook cursorisch onderwijs geboden. Dat is te onderscheiden naar:

  • huisonderwijs (per opleiding apart geregeld)
  • psychotherapie-onderwijs (per opleiding of combinatie van opleidingen geregeld)
  • gezamenlijk onderwijs (op donderdagen om de vier weken op een centrale, vaste onderwijslocatie in Beilen).

Daarnaast vindt, tijdens de stage sociale psychiatrie, specifiek onderwijs plaats.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na uw registratie als psychiater is het mogelijk een eenjarige opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater te volgen, mits u het keuzejaar ook hieraan hebt besteed. Deze opleiding wordt verzorgd door Accare.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het specialisme Psychiatrie of over de opleiding tot psychiater, bezoek dan eens de website van:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


19 mei 2015

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht