ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Radiotherapeutisch laborant

Als radiotherapeutisch laborant combineer je het persoonlijke, het omgaan met mensen, met het gebruik van techniek. Op de afdeling Radiotherapie worden patiënten behandeld met behulp van straling.

Duur van de opleiding

Als MBRT’er kun je werken binnen het specialisme Radiotherapie, Nucleaire geneeskunde of Radiologie. Deze HBO-opleiding duurt vier jaar en kan via de dagopleiding of duale variant gevolgd worden.
De dagopleiding kan bij de Hanze Hogeschool, Fontys Hogescholen of Hogeschool INHolland gevolgd worden. Voor de afdelingen Radiotherapie, Nucleaire geneeskunde en Radiologie biedt Isala stageplaatsen voor de dagopleiding.

Isala studenten die de duale opleiding tot radiotherapeutisch laborant volgen, doen het theoretische gedeelte bij de Hanze Hogeschool Groningen.

Toelatingseisen

Je kunt de opleiding volgen als je in het bezit bent van een havo, vwo, mbo niveau 4 of vhbo diploma. Kennis van de vakken wis- en natuurkunde is een pré. Voor de duale variant moet je een opleidingsplaats hebben binnen een ziekenhuis. Dit gaat via een sollicitatieprocedure.

Curriculum

De duale variant van de MBRT-opleiding op de afdeling Radiotherapie is praktijkgericht, waarbij veel tijd wordt besteed aan het aanleren van praktische vaardigheden. Je leert welke handelingen en berekeningen je moet uitvoeren om een (tumor)behandeling met straling voor te bereiden en uit te voeren. Stralingsbescherming voor zowel patiënt, laborant en omgeving loopt als rode draad door het gehele leertraject van de opleiding.

Dit 'leren' gebeurt deels op de hogeschool in het speciaal daarvoor ingerichte skillslab (ruimte waarin overeenkomende geavanceerde apparatuur staat) en deels in de praktijk door middel van stages binnen de afdeling Radiotherapie en andere vakgebieden. Van de totale opleidingstijd breng je binnen de duale variant ongeveer zestig procent op de werkvloer door. De overige tijd besteed je op de hogeschool en in een virtuele leeromgeving (via internet).

Accreditatie

De MBRT opleidingen, zowel de dagopleiding als de duale opleiding, vallen onder het ministerie van OC&W en zijn in het kader van de financieringsstructuur van dit ministerie geaccrediteerd door het NVAO (Nederlands Vlaams Accreditatie Organisatie).

Sollicitatie

Op het moment dat er duale opleidingsplekken beschikbaar zijn, vermelden wij dit op de vacaturesite van Isala. 

Meer informatie

Wil je meer weten over het vak of over de opleiding, bezoek dan eens de website van de Hanze Hogeschool Groningen. Onderaan deze pagina vind je links naar de gerelateerde specialismen in Isala.

Uiteraard kun je ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wil je contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


10 november 2017

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht