ISALA

Weergave

Om u de beste leesbaarheid te bieden, kunt u hier het lettertype en de achtergrondkleur naar wens aanpassen.

Lettertype


Achtergrond

Spoedeisende geneeskunde

​Isala is een groot topklinisch ziekenhuis, waar alles draait om het geven van hoogwaardige zorg. Onze Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling is volop in ontwikkeling, waarbij de functie van regionaal traumacentrum een belangrijke rol speelt. Het Traumacentrum Zwolle (één van de elf traumacentra in Nederland) heeft een coördinerende taak in de regionale acute zorg.

Duur van de opleiding

Isala verzorgt de volledige opleiding tot spoedeisende hulpartsKNMG. De opleiding tot SEH-artsKNMG duurt 3 jaar en is opgebouwd uit diverse stages. De helft van uw opleidingstijd wordt doorgebracht op de SEH-afdeling. Hier komen veel specialismen aan bod: Interne geneeskunde, Chirurgie, Orthopedie, Keel-, neus- en oorheelkunde, Maag-, darm- en leverziekten, maar ook ongedifferentieerde patiënten (112-verwijzingen, zelfverwijzers). De overige opleidingstijd wordt ingevuld met stages Longziekten, Neurologie, Cardiologie, IC, Anesthesie, Kindergeneeskunde, HAP en ambulance.

Opleiders

K. Caminada, opleider
P.M. Noë, plaatsvervangend opleider

De opleider in Isala is drs. K. Caminada, SEH-artsKNMG , waarnemend opleider dr. S.H.A. Diepeveen, internist/nefroloog. Daarnaast maken de 8 SEH-artsenKNMG en alle stagebegeleiders deel uit van de opleidingsgroep.

Curriculum

Opleidingsplan

Bij aanvang van de opleiding stelt u in samenspraak met de opleider een individueel opleidingsplan op, gebaseerd op het lokaal opleidingsplan en het landelijk curriculum. In een begeleidend opleidingsschema worden de verschillende stages in een tijdspad aangegeven. Daarnaast worden de individuele leerdoelen vastgesteld. De voortgang van de opleiding wordt door de aios bijgehouden in een digitaal portfolio. Hierin worden de resultaten van verschillende toetsmomenten verzameld.

Onderwijs

De aios neemt tijdens de 3-jarige opleiding deel aan landelijke onderwijsdagen, regionale onderwijsdagen en de verplichte cursussen. De regionale onderwijsdagen worden samen met het UMC Groningen en het Medisch Centrum Leeuwarden georganiseerd. Daarnaast wordt er iedere maand een lokale opleidingsdag georganiseerd. Dit onderwijs is gebaseerd op de vastgestelde thema’s van het landelijke curriculum, afgewisseld met vaardigheidsonderwijs. De Isala Academie organiseert diverse discipline overstijgende scholingen voor alle aios, zoals de jaarlijkse arts-assistentendag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de opleiding tot SEH-arts, bezoek dan eens de volgende website:

Onderaan deze pagina vindt u links naar de gerelateerde specialismen in Isala.
Uiteraard kunt u ons ook bellen. De medewerkers van de Isala Academie staan u graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op (038) 424 62 20. Wilt u contact via de mail, maak dan gebruik van het online contactformulier.


23 september 2016

Stuur door

Door onderstaande invulvelden in te vullen, stuurt u deze informatie gemakkelijk door.
Aan emailadres*
   
Uw naam Uw emailadres*
   
Bericht